hachee van paardenvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2009

Een echte ouderwetse hollandse winterpot met zoals dat vroeger genoemd werd "arme mensenvlees"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
paardenvlees uien zout zwarte peper (gemalen) laurier (gemalen)
kruidnagel (gemalen) alles naar smaak pas op met kruidnagel het kan gauw overheersen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een dikke braadpan en.... als je hebt een oliestelletje

Voorbereiding

maak de uien schoon en snijd het vlees in niet te kleine blokjes

snijd de uien grof






















Bereidingswijze

braad het vlees snel bruin doe de grof gesneden uien erbij en een paar kopjes HEET water dan pas zout en kruiden
laat het 2 a 3 uur zachtjes smorrelen als het vlees na 2 uur nog echt hard is doe er dan een eetlepel azijn bij of een flinke scheut goedkope rode wijn (NIET ZOET) je kan de hachee ook nog wat binden met wat maizena opgelost in melk .
echt lekker als je het uren kan laten pruttelen op een olie stel

Bron

uit Oma`s geheime boekje

Serveertip

met de pan op tafel en kruimige aardappels maar ook heel lekker met macaroni of een andere pasta

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

willemien38 avatar
willemien38 11-10-2014

wil het toch ook eens proberen

Jeroen002 avatar
Jeroen002 18-11-2010

Ik heb onlamgs via www.slagerijwisker de lekkerste paardenworst besteld. Moet je echt proberen. MVG

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten