Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2009
  • Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

    Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

    Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

  • Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

    Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

    Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra.
Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm, aluminium folie of vetvrij papier

Voorbereiding

Bekleed de springvorm met aluminiumfolie of vetvrij bakpapier. Verkruimel de koekjes zoveel mogelijk. Smelt de boter en roer de kruimels erdoorheen en vermeng de eetlepel jam erin.
Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk het zo stevig mogelijk aan met een vork of achterkant van een lepel. 10 minuten in de koelkast laten afkoelen.

Bereidingswijze

Roer de monchou fijn met de vanillesuiker en de suiker. Klop de slagroom stijf en mix dan even kort de monchou door de slagroom. Dit mengsel over de kruimelbodem verdelen, in koelkast zetten tot vruchtenlaag klaar is.
De kersen zeef je van de siroop. Gebruik circa 200 ml van de siroop om te binden. In een kommetje 4 eetlepels kersensap mengen met de eetlepel custard. Rest van sap in pannetje laten koken en dan mengsel Sap, custard erbij roeren tot het bindt, even laten koken. Vervolgens even laten afkoelen, kersen erdoorheen roeren en verder laten afkoelen. Als kersen bijna zijn afgekoeld mogen ze als laatste over de monchoulaag.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Suushi88 avatar
Suushi88 19-02-2020

Wat een heerlijke taart is dit!! Net gemaakt, en hij is héérlijk!! Ook ik heb 2 pakjes monchou gebruikt En 500 ml slagroom. Ik heb 1 pak bestogne koeken gebruikt (260gram) en 75 boter. Helaas is de bodem minder gelukt erg kruimelig en heel weinig bodem. Dus volgende keer gebruik ik 2 pakken. Bij het slagroom mengsel 6 blaadjes gelatine. Bij het kersen mengsel 3 blaadjes gelatine. Taart 2 uur laten opstijven in koeling dan is ie perfect, daarna smullen maar!!

spruitje2007 avatar
spruitje2007 25-01-2019

Custard verhaal is aangepast, evenals hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld.

Thea_Kooremans771 avatar
Thea_Kooremans771 01-02-2017

Sorry, had niet goed gelezen, ga hem van het weekend maken voor mijn kleinzoon

Thea_Kooremans771 avatar
Thea_Kooremans771 01-02-2017

Ik begrijp het custard verhaal ook niet, daar staan alleen bereidingen van vla en pudding op. Dus hoeveel custard gebruik je dan om die 200ml sap te binden?

Ingepingkie avatar
Ingepingkie 21-04-2016

Ik heb deze gemaakt, erg lekker. voor de bodem heb ik bastogne koeken gebruikt, was weer een tip van iemand anders. i.p.v. custard heb ik gelatine gebruikt, dat kan ook makkelijk. Maar hij was heerlijk, echt een aanrader, met 2 tips voor een andere twist.

tijgerin62 avatar
tijgerin62 23-08-2014

Vandaag gemaakt en kon niet wachten tot morgen, mmmmm heel lekker

WilBakker1 avatar
WilBakker1 21-11-2013

Deze taart was echt zaaaalig! Bedankt voor het recept!

Dorien_88 avatar
Dorien_88 11-01-2013

Ik begreep eerst ook niet hoe ik de custard en het kersensap moest gebruiken! Haha! Maar oefening baart kunst :-) Ik vermeng eerst de custard met een klein beetje sap in een pannetje zodat het mooi mengt (zodat het niet klontert), en daarna voeg ik de rest toe en verwarm ik het ook tot een mooie gelei. Oh, en, heerlijke taart! Ik stop er overigens ook het dubbele (of eigenlijk driedubbele) aan monchou in. Smullen!

kooktgraag avatar
kooktgraag 01-09-2012

Wat ik altijd doe is kersenvlaaivulling gebruiken. Ook erg lekker.

slitje avatar
slitje 01-09-2012

Oei...ik was hem net aan het maken en had niet begrepen dat ik de uitgelekte siroop van de kersen moest gebruiken en had zelf siroop gekocht. Zelf maar wat gebrouwen met custard, want ook de zin lees de verpakking van je custard vond ik vreemd. Wat moet ik daar lezen dan?! Hoe ik de custard moet klaar maken?! Maar dat is toch maar 1 volle eetlepel? Anyway.....mijn brouwseltje smaakt lekker, ruikt lekker en de rest is allemaal gelukt! Maar was benieuwd of iemand mijn mening deelt dat de beschrijving misschien iets uitgebreid moet worden?! Suc6 allemaal!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten