Tomatensoep (Jamie Oliver)

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2009
  • Tomatensoep (Jamie Oliver)

    Tomatensoep (Jamie Oliver)

    Tomatensoep (Jamie Oliver)

  • Tomatensoep (Jamie Oliver)

    Tomatensoep (Jamie Oliver)

    Tomatensoep (Jamie Oliver)

  • Tomatensoep (Jamie Oliver)

    Tomatensoep (Jamie Oliver)

    Tomatensoep (Jamie Oliver)

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 wortels
2 stengels bleekselderij
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
olijfolie
2 blokjes kip- of groentenbouillon
2 blikken gepelde tomaten van 400 gr
6 grote rijpe tomaten
een bosje basilicum
zeezout en zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet een grote pan op matig vuur en doe er 2 el. olijfolie in. Doe alle gehakte en gesneden groenten in de pan en roer ze met een houten lepel door elkaar. Leg de deksel schuin op de pan en laat 10 minuten op het vuur staan, tot de wortels zacht zijn, maar nog wel vorm hebben, en de uien goudbruin zijn. Los de bouillonblokjes al roerend op in 1,8 liter kokend water en giet het vocht in de pan bij de groenten, samen met de gepelde tomaten uit blik en de verse tomaten inclusief de groene steeltjes die er bij sommige tomaten nog aan zitten (die geven een heerlijke smaak - geloof me! (Jamie zijn woorden) . Roer en breng de soep aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de soep met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen. Pluk intussen de basilicumblaadjes van de steeltjes.

Bron

Jamie`s Kookrevolutie

Serveertip

Haal de pan van het vuur. Breng de soep op smaak met zout en peper en doe er de basilicumblaadjes in Pureer de soep met een staafmixer of in een Keukenmachine. Proef en breng op smaak voordat je hem opschept.

Als ik de soep serveer doe ik dat met een dot crème fraîche en wat basilicumblaadjes ter garnering.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

richsmulkeuken avatar
richsmulkeuken 07-08-2019

Ik had ooit meerdere gerechten van hem gemaakt maar was zonde van mijn tijd die ik erin gestoken had.

nicelifebert avatar
nicelifebert 04-11-2017

Ik heb deze soep voor de aardigheid gemaakt maar is vergeleken met de eigen gemaakte tomatensoep met balletjes van Ruth niet lekker. ! Tomaten uit blik zijn geconserveerd is niet smulweb waardig. Nog een culipeper en verse maggiplant blad erin verwerkt maar het was niet voldoende. !

nicelifebert avatar
nicelifebert 04-11-2017

Ik maak wel vaker soep en probeerde deze uit. Tomaten uit blik zijn geconserveerd en ook viel de smaak tegen normaal kook ik de Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes van Ruth en dat is toch fantastisch vergeleken bij dit recept. Had er nog kruid van mijn maggi plant erin gedaan en een chilipeper maar het mocht niet baten. !

liannekorteweg avatar
liannekorteweg 18-09-2017

dit is ondertussen onze favoriete tomatensoep geworden. ik maak en grote pan en de helft gaat in de vriezer.

ger1958 avatar
ger1958 22-08-2017

Precies !! Zo van het land en dan in blikken dat is veel verser dan die tomaten die al dagen in de winkel liggen.

Delarosa avatar
Delarosa 22-08-2017

Sterker nog Cecile, heel veel chefkoks gebruiken niet anders. Maar dan niet die van de Appie, Jumbo of Emte... Zij blikken ze zelf in, deden onze chefs op school ook!

Cecileg avatar
Cecileg 21-08-2017

Zelfs soep van een blik gepelde tomaten kan heel lekker zijn als je maar tomaten van een goed merk pakt. Lieve groet Cecile

dokun avatar
dokun 21-08-2017

Sorry, maar tomatensoep met tomaten uit blik is nou niet echt lekker. Tomatensoep maak je gewoon va verse tomaten!

Brucader avatar
Brucader 01-05-2017

De soep is erg lekker, dankjewel. Maar ik vraag mij af, zijn die groene steeltjes wel zo gezond? De tomaat is afgezien van de rijpe vrucht een giftige plant.

yvonneq avatar
yvonneq 04-02-2017

Lijkt me heel lekker, maar moet je de tomaten niet eerst ontdoen van de schilletjes? Of schep je die er later uit voor je de soep pureert?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten