1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Mejillones con pimiento (Colombia)

Mejillones con pimiento (Colombia)

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2009

Ingrediënten 4 personen


24 mosselen of andere schelpdieren
1 rode paprika
1 glas witte wijn
zout
4 knoflookteentjes
witte peperkorrels
olijfolie
1 eetl. bloem
wat peterselie, fijngesneden



Mejillones con pimiento (Colombia)
Mejillones con pimiento (Colombia)
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de mosselen een paar keer in een (afwas) bak met steeds schoon, koud water tot er geen zand meer vanaf komt en doe de mosselen daarna in een (afwas) bak met ruim koud water (dit is nodig om de mosselen te controleren, open mosselen zullen zich nu sluiten).


Borstel de mosselen één voor één onder koud stromend water schoon en trek zo nodig de baarden (die harig uitziende sliertjes) van de mosselen af - gooi tijdens dit werk de `foute exemplaren` en twijfelgevallen weg:

Werkwijze:

- Alle mosselen met gesloten schelpen en een normaal gewicht - zijn goed.

- Ongewoon zware mosselen (met gesloten schelp) - weggooien - het zijn `zandmosselen` of `slikmosselen` (er zit geen mossel in, ze zitten, zoals de naam al zegt, vol met vies zand).

- Tik en paar keer met de bolle kant van een lepel op mosselen die open zijn, als de schelp dan niet sluit (duurt wel even) is de mossel dood en moet dat exemplaar weggegooid worden.

- Kapotte mosselen - altijd meteen weggooien.

Bereidingswijze

De mosselen met wat water en de helft van de wijn en witte peperkorrels kort koken, totdat ze openen. Giet het kooknat in een kom en bewaar het. De mosselen opentrekken (heel laten).

Snijd de paprika en de knoflook in fijne reepjes. Bak ze ca. 5 minuten in de olijfolie, kruid het en doe de bloem erover. Meng het allemaal goed en bak het licht aan. Voeg nu het bewaarde kooknat erbij met de rest van de wijn. Laat het nu een beetje koken, totdat de saus wat indikt. Doe nu de peterselie en zout erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top