1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Spareribs met bier

Spareribs met bier

Door: naus_marijke

  • Belgisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2009

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:
voor 4 pers.
½ el sojasaus 1 tl mosterd
1 tl rozemarijn
1 tl worcestersaus
2 dl donker bier, bv. trappist
1 el olijfolie
1,250 kg spareribs
1 el honing
Peper en zout


Verder heb je nodig


Een bakoven
Een hersluitbare diepvrieszak (A.H.)

Spareribs met bier
Spareribs met bier
Spareribs met bier
Spareribs met bier
Spareribs met bier
Spareribs met bier

Spareribs met bier
Een recept voor mensen die niet aan hun lijn hoeven denken !?

Voor 4 personen
Voorbereiding: : 15 min + 1 uur rusttijd
Bereidingstijd: : 30 min
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingswijze
1 Meng in een kom de sojasaus, mosterd, rozemarijn, worcestersaus,
bier en peper en zout. Voeg de olijfolie toe en roer goed door elkaar.
Stop de spareribs in een hersluitbare diepvrieszak. Giet de marinade erbij.
Sluit de zak en schud goed. Laat 1 uur trekken in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220° C. Bak het vlees gedurende 30 minuten.
Giet de marinade in een steelpan. Voeg er de honing aan toe. Breng aan de kook.
Laat tot 1/3 inkoken op een matig vuur. Breng indien nodig op smaak
met nog wat peper en zout.
3 Schik de spareribs op de borden. Giet er de saus overheen.

Serveertip

Tip:
Vergeet dit gerecht niet te voorzien van een portie groenten,
al dan niet gegrild en de obligate aardappels in de schil!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top