1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Griekse keuken
  5. Zoete Saffraanrijstvla

Zoete Saffraanrijstvla

  • Grieks, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-04-1999

Ingrediënten 4 personen


1.5 eetl. rijst,
1 evelopje saffraandraadjes,
1 liter volle melk,
zout,
1.5 eetl. rijstebloem,
75 g suiker,
boter om in te vetten,
kaneel,
lichtgeroosterde amandelen of fijngehakte ongezouten pistachenoten.



Een zoet nagerecht met saffraan en rijstevla

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de safraandraadjes in lauw water.

Bereidingswijze

Kook de rijst in een steelpan met 3 dl water tot de rijst zacht en vrij droog is. Bren 9 dl melk aan de kook in een pan met dikke bodem, voeg een snufje zout en de rijst toe. Roer de rijstebloem los met de rest van de melk. Giet dit papje al roerend bij de melk. Goed blijven roeren om klonten te voorkomen. Voeg saffraan met weekwater toe. Kook de vla al roerend 5-10 min door. Roer de suiker erdoor en blijf roeren tot de vla licht bindt. Giet de vla in een beboterde ovenschaal (of kleine ovenpotjes) en laat de bovenkant snel onder een hete gril mooi goudbruin kleuren. Laat de vla afkoelen en zet de schaal 2-3 uur in de koelkast.

Serveertip

Licht gekoeld serveren en garneren met de noten en de kaneel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van motormuis


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van motormuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top