Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Koe Loe Yuk met verse ananas

Koe Loe Yuk met verse ananas

Door: onceinalifetime

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2009

Ingrediënten 4 personen


* 400 gr mager varkensvlees, in blokjes van 2x2 cm
* 1-2 eieren,los geklopt
* maizena
* zonnebloemolie
* 1 teentje knoflook, fijn gesneden
* 1 rode peper,zonder zaadjes, in ringen
* 2 lente-uitjes, in stukjes
* 2 groene paprika`s, in stukjes
* 4 plakken verse ananas, in stukjes
* 1 el Chinese rijstwijn of sherry
* 1 1/2 dl zoetzure saus
Rijst


Verder heb je nodig


Wok

Koe loe yuk met verse ananas

Eigen foto 30-01-2011.

Eigen foto 30-01-2011.
Koe Loe Yuk met verse ananas
Koe Loe Yuk met verse ananas

Zoetzuur Varkensvlees. Dit is een van de weinige gerechten die de mensen uit de westerse wereld associëren met de overzeese Chinese restaurants. Ofschoon het van oorsprong geen Kantonees gerecht is, is het toch een van de populairste gerechten van deze streek geworden. Bron --> www.hermans.org/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de stukjes vlees door los geklopt ei en wentel ze daarna door de maizena.Klop het teveel aan maizena eraf.
Bak het vlees in een wok in ruim olie goudbruin en laat het uitlekken.
Bak de knoflook snel in 3 el. hete olie.
Voeg rode peper,lente-ui,paprika,ananas en vlees toe en meng alles.
Roer de rijstwijn en de zoetzure saus erdoor en breng het gerecht snel aan de kook.
Roer 2 tl.maizena tot een papje met 4 tl. water en schenk dit erbij zodra het mengsel kookt.
Verwarm tot het gaat binden en serveer het direct met witte rijst.

Zoetzure saus:
Meng 3/4 dl. witte wijn azijn met 1 el. lichte Chinese sojasaus,4 el. suiker, 1 el. tomatenketchup, 2 el. worcestersaus en 1/2 tl. zout.

Serveertip

Lekker met rijst.

Bron

Libelle nr 26. 2008



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top