1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2009

Ingrediënten 4 personen


500gr. rundvlees
1 grote ui
1 eetlepel sambal
4 eetlepels kokos (gebakken)
1 stuk santen (kokos"boter" )
1 eetlepel ketoembar
1 theelepel koenjit
1 theelepel laos
1 stengel sereh (citroengras)
mespunt Ve-Tsin
2 theelepels azijn
zonnebloemolie
zout
(eventueel voor extra pit een fijngesneden lombok met de ui meebakken)



Heerlijk!!

Parel62

Parel62
Rendang

Parel62

Parel62
Rendang
Rendang
Geurig en smaakvol

Parel62

Parel62
Rendang

parel62

parel62

Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in kleinere blokken.
Snij de ui fijn en meng deze met de sambal, laos en wat zout.

Bereidingswijze

Olie verhitten, mengsel ongeveer 2-3 minuten fruiten in wat olie.
Voeg de blokjes vlees toe en laat deze snel aan alle kanten bruin worden.
Voeg zoveel water toe dat het vlees nèt onder staat.
Nu scheutje azijn en de gebakken kokos toevoegen met de rest van de ingrediënten. (Stengel sereh na afloop verwijderen!!!). Ruim een uur zachtjes laten pruttelen, totdat het vlees heel gaar is en al het vocht bijna helemaal ingekookt. Als laatste de pan van het vuur en de santen erdoorheen laten smelten....

Serveertip

Onderdeel van rijsttafel òf alleen met witte rijst en gado-gado (geblancheerde koude groenten met wàrme pindasaus overgoten.)
Na opdienen bestrooien met wat seroendeng.
Variatie van mijn moeder: op het laatst hele, hardgekookte eieren door de rendang.

Bron

Familierecept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joyce202


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joyce202
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top