Rendang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2009
  • Rendang

    Rendang

    Rendang

  • Rendang

    Rendang

    Rendang

  • Rendang

    Rendang

    Rendang

  • Rendang

    Rendang

    Rendang

  • Rendang

    Rendang

    Rendang

Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500gr. rundvlees
1 grote ui
1 eetlepel sambal
4 eetlepels kokos (gebakken)
1 stuk santen (kokos"boter" )
1 eetlepel ketoembar
1 theelepel koenjit
1 theelepel laos
1 stengel sereh (citroengras)
mespunt Ve-Tsin
2 theelepels azijn
zonnebloemolie
zout
(eventueel voor extra pit een fijngesneden lombok met de ui meebakken)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij het vlees in kleinere blokken.
Snij de ui fijn en meng deze met de sambal, laos en wat zout.

Bereidingswijze

Olie verhitten, mengsel ongeveer 2-3 minuten fruiten in wat olie.
Voeg de blokjes vlees toe en laat deze snel aan alle kanten bruin worden.
Voeg zoveel water toe dat het vlees nèt onder staat.
Nu scheutje azijn en de gebakken kokos toevoegen met de rest van de ingrediënten. (Stengel sereh na afloop verwijderen!!!). Ruim een uur zachtjes laten pruttelen, totdat het vlees heel gaar is en al het vocht bijna helemaal ingekookt. Als laatste de pan van het vuur en de santen erdoorheen laten smelten....

Bron

Familierecept

Serveertip

Onderdeel van rijsttafel òf alleen met witte rijst en gado-gado (geblancheerde koude groenten met wàrme pindasaus overgoten.)
Na opdienen bestrooien met wat seroendeng.
Variatie van mijn moeder: op het laatst hele, hardgekookte eieren door de rendang.

Laatste reacties

jeske71 avatar
jeske71 19-12-2016

je schrijft, een stuk santen. Je koopt het in een blok van 200 gram. Hoeveel ervan is een stuk? hele blok?

parel62 avatar
parel62 15-06-2016

@ joyce1956 helaas is mijn lieve mooi vriendin gestorven alweer 6 jaar geleden deze zomer, maar een aanrader dit recept maak het nog regelmatig.Toch raar dat mensen die niet meer in ons midden zijn op deze manier herdacht worden .

Joyce1956 avatar
Joyce1956 14-06-2016

Ik neem dit recept van je mee, lijkt mij heerlijk. Groetjes Joyce

parel62 avatar
parel62 12-02-2016

Even een fotootje erbij gezet was heerlijk !

parel62 avatar
parel62 12-02-2016

Deze staat in slowcooker lekker te stoven. Vandaag word mijn lieve vriendin herdacht met haar heerlijke recepten !

ArualB avatar
ArualB 13-11-2011

Neem ik mee, dank je wel. Groetjes Laura

salzburg avatar
salzburg 14-01-2009

Wat leest dit heerlijk, je hoort nog van me. groet Anna

parel62 avatar
parel62 11-01-2009

hoi joyce ... de rendang was super gelukt ...heerlijk .... en bedankt ..voor "t recept ..ga dit zeker vaker op tafel zetten ... ook mijn 2 tafelgenoten vonden het heerlijk ...hihi je had ze moeten zien smullen ....en had op aanraden van Gerrie de geblanceerde groenten ...met je satesaus (ook super )erbij geserveerd ..komkommer ... en kroepoekie ..groetjes en als je nog meer lekkere dingen hebt laat maar komen ..fijne avond ... dus buikjes zijn goed gevuld !!

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 07-01-2009

Is een mespunt Ve-Tsin noodzakelijk? Ben nieuwsgierig naar het familierecept. Grzt. Peter.

parel62 avatar
parel62 07-01-2009

je bent een engel !!...en ga het van het weekeind proberen ...zal je vertellen of het ons gesmaakt heeft ...fijne avond !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten