1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Sate
  5. sate van tante frida * * * * * * * *

sate van tante frida * * * * * * * *

  • Indonesisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-04-1999

Ingrediënten 4 personen


4 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels zout
(2 gepelde kimiries)
3 eetlepels hete slaolie
1 eetlepel citroen of azijn
1 eetlepel ketjap manis
2 theelepels koeloe djawo
2 dl santen (=kokos)
1 theelepel sambal
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel koenjit
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry)
1/2 eetlepel djinten
2 serre bladeren
2 djeroek poeroet bladeren


sate van tante frida * * * * * * * *
sate van tante frida * * * * * * * *
sate van tante frida * * * * * * * *
sate van tante frida * * * * * * * *

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor het satevlees gebruiken: in dobbelsteentjes gesneden hamlappen, fricandeau of varkenshaas. Dit een nacht in de marinade laten staan, na goed dooreen roeren:

Bereidingswijze

De volgende dag het vlees op pennen rijgen en dit grillen of op de barbecue gaar laten worden.

Serveertip

Van de marinade is nog een hete Indische soep te maken door toevoeging van een paar gewone blikjes kippensoep, tomatensoep of goulashsoep (dan zeer heet).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top