"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven
- Italiaans, Ovenschotel
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-01-2009
Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter!
Supersnel klaar, licht en heel gezond!
Ingrediënten 4 personen
600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet)6-8 tros- of Romatomaten
Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix)
2 tenen knoflook
geraspte oude kaas
zout en peper uit de molen
olijfolie
citroensap
scheut droge, witte wijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 184,64 kcal |
Koolhydraten | 4,74 g |
Eiwitten | 28,63 g |
Vetten | 4,58 g |
Voorbereiding
Visfilets droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met zout en peper.
Tomaten in dunne plakken snijden, iets minder dan 1 cm. dik.
Bereidingswijze
Doe een laagje olijfolie in een platte ovenschaal, net genoeg om de bodem te bedekken. Scheutje citroensap, witte wijn en geperste teentjes knoflook erbij.
Verdeel de vis over de schaal.
Bedek het geheel met de plakken tomaat.
Zout, peper en Italiaanse kruiden over de tomatenplakken. Zout mag royaal, aangezien gestoofde tomaat nogal wat hartigheid wegneemt.
Tenslotte op iedere tomatenschijf een "hoopje" geraspte kaas.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180gr. zodat de kaas een grillkorstje krijgt.
Bron
Thuis...experiment met aanwezige ingrediënten.
Serveertip
Heerlijk met gebakken aardappeltjes in schil, evt. gekookte aardappeltjes en zelfs over pasta...
Eventueel een frisse (rucola) salade erbij....
Buon appetito!!
Laatste reacties
Ik heb het recept als basis gebruikt. Eerst wat spekjes uitgebakken met champignons, nog wat wijn toegevoegd en ingekookt en daarna slagroom erbij, beetje ingekookt en op smaak gebracht. Deze saus over de vis verspreid en vervolgens weer het recept gevolgd. Zo hadden we ook nog een lekker sausje voor bij de pasta.
Het was heerlijk! Ik had 8 ons vis voor ons 4tjes en het was te weinig! Wij hebben er stokbrood met kruidenboter bij gegeten. Een blijvertje hier!
Bewaard in mijn kookboek binnenkort zeker op tafel Groet van Ria
TOP, deze respons van je Cecile !!
Gemaakt met in mijn herinnering, Joyce, het zusje van Ger en vriendin van Parel! Ruikt weer heerlijk, zal ook wel weer lekker smaken. Lieve groet Cecile
Lijkt me erg lekker, ga ik binnenkort maken als we weer Italiaans buffet gaan maken,
De lekkerste vis voor sushi is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.
memorandum aan een keukenprinses...
Maar moet je eens kijken wat een mooie herineringen jullie aan haar hebben! Lieve groet Cecile
Snik mijn beste vriendin ooit .Schrok best wel toen ik deze kop net zag staan .Maar ben het eens met mijn allerbeste vriend Ger .Fijn dat ook jullie haar niet vergeten zijn .