"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2009
  • "Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

    "Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

    "Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter!
Supersnel klaar, licht en heel gezond!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet)
6-8 tros- of Romatomaten
Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix)
2 tenen knoflook
geraspte oude kaas
zout en peper uit de molen
olijfolie
citroensap
scheut droge, witte wijn

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Visfilets droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met zout en peper.
Tomaten in dunne plakken snijden, iets minder dan 1 cm. dik.

Bereidingswijze

Doe een laagje olijfolie in een platte ovenschaal, net genoeg om de bodem te bedekken. Scheutje citroensap, witte wijn en geperste teentjes knoflook erbij.
Verdeel de vis over de schaal.
Bedek het geheel met de plakken tomaat.
Zout, peper en Italiaanse kruiden over de tomatenplakken. Zout mag royaal, aangezien gestoofde tomaat nogal wat hartigheid wegneemt.
Tenslotte op iedere tomatenschijf een "hoopje" geraspte kaas.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180gr. zodat de kaas een grillkorstje krijgt.

Bron

Thuis...experiment met aanwezige ingrediënten.

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappeltjes in schil, evt. gekookte aardappeltjes en zelfs over pasta...
Eventueel een frisse (rucola) salade erbij....
Buon appetito!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Tineke299 avatar
Tineke299 28-07-2018

Ik heb het recept als basis gebruikt. Eerst wat spekjes uitgebakken met champignons, nog wat wijn toegevoegd en ingekookt en daarna slagroom erbij, beetje ingekookt en op smaak gebracht. Deze saus over de vis verspreid en vervolgens weer het recept gevolgd. Zo hadden we ook nog een lekker sausje voor bij de pasta.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 28-11-2016

Het was heerlijk! Ik had 8 ons vis voor ons 4tjes en het was te weinig! Wij hebben er stokbrood met kruidenboter bij gegeten. Een blijvertje hier!

riawes avatar
riawes 31-12-2014

Bewaard in mijn kookboek binnenkort zeker op tafel Groet van Ria

ger1958 avatar
ger1958 25-12-2014

TOP, deze respons van je Cecile !!

Cecileg avatar
Cecileg 24-12-2014

Gemaakt met in mijn herinnering, Joyce, het zusje van Ger en vriendin van Parel! Ruikt weer heerlijk, zal ook wel weer lekker smaken. Lieve groet Cecile

Lammy1954 avatar
Lammy1954 25-11-2014

Lijkt me erg lekker, ga ik binnenkort maken als we weer Italiaans buffet gaan maken,

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis voor sushi is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

deonart avatar
deonart 08-08-2014

memorandum aan een keukenprinses...

Cecileg avatar
Cecileg 08-08-2014

Maar moet je eens kijken wat een mooie herineringen jullie aan haar hebben! Lieve groet Cecile

parel62 avatar
parel62 08-08-2014

Snik mijn beste vriendin ooit .Schrok best wel toen ik deze kop net zag staan .Maar ben het eens met mijn allerbeste vriend Ger .Fijn dat ook jullie haar niet vergeten zijn .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten