1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse kaas
  4. "Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2009

Ingrediënten 4 personen


600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet)
6-8 tros- of Romatomaten
Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix)
2 tenen knoflook
geraspte oude kaas
zout en peper uit de molen
olijfolie
citroensap
scheut droge, witte wijn



Deze versie is met o.a. bacon en champignons

Ger1958

Ger1958

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter!
Supersnel klaar, licht en heel gezond!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Visfilets droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met zout en peper.
Tomaten in dunne plakken snijden, iets minder dan 1 cm. dik.

Bereidingswijze

Doe een laagje olijfolie in een platte ovenschaal, net genoeg om de bodem te bedekken. Scheutje citroensap, witte wijn en geperste teentjes knoflook erbij.
Verdeel de vis over de schaal.
Bedek het geheel met de plakken tomaat.
Zout, peper en Italiaanse kruiden over de tomatenplakken. Zout mag royaal, aangezien gestoofde tomaat nogal wat hartigheid wegneemt.
Tenslotte op iedere tomatenschijf een "hoopje" geraspte kaas.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180gr. zodat de kaas een grillkorstje krijgt.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappeltjes in schil, evt. gekookte aardappeltjes en zelfs over pasta...
Eventueel een frisse (rucola) salade erbij....
Buon appetito!!

Bron

Thuis...experiment met aanwezige ingrediënten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joyce202


Reacties (29)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joyce202
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top