1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. "Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

Door: joyce202

Deze versie is met o.a. bacon en champignons

Ger1958

Ger1958
  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2009

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter!
Supersnel klaar, licht en heel gezond!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet)
6-8 tros- of Romatomaten
Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix)
2 tenen knoflook
geraspte oude kaas
zout en peper uit de molen
olijfolie
citroensap
scheut droge, witte wijn



Voorbereiding

Visfilets droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met zout en peper.
Tomaten in dunne plakken snijden, iets minder dan 1 cm. dik.

Bereidingswijze

Doe een laagje olijfolie in een platte ovenschaal, net genoeg om de bodem te bedekken. Scheutje citroensap, witte wijn en geperste teentjes knoflook erbij.
Verdeel de vis over de schaal.
Bedek het geheel met de plakken tomaat.
Zout, peper en Italiaanse kruiden over de tomatenplakken. Zout mag royaal, aangezien gestoofde tomaat nogal wat hartigheid wegneemt.
Tenslotte op iedere tomatenschijf een "hoopje" geraspte kaas.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180gr. zodat de kaas een grillkorstje krijgt.

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappeltjes in schil, evt. gekookte aardappeltjes en zelfs over pasta...
Eventueel een frisse (rucola) salade erbij....
Buon appetito!!

Bron

Thuis...experiment met aanwezige ingrediënten.



Reacties (29)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joyce202
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top