heilbot met tomaat en venkel

  • Slanke keuken, Ovenschotel
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 venkel
4 grote tomaten
600 gr heilbot
1/2l vetarme visbouillon
scheutje (light) room
plantaardige boter
2 eetlepels mosterd
fijngesneden dille
aardappelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Snijd de venkel in blokjes. Blancheer deze 5 min in licht gezouten water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Was, ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Beboter een ovenschaal en leg daarin de gekruide heilbot.
Schep er de venkelblokjes door. Maar de saus af met dille. Giet de saus over de vis in de ovenschaal.
Zet de schaal 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C.
Kook ondertussen de aardappelen en maak er daarna puree van.

Bron

"Lekker en licht" Bodystyling

Serveertip

Ook heel lekker met kabeljouw of pangasiusfilet. Pas dan wel de bereidingstijd aan.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mams2 avatar
mams2

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten