Arabische Linzensoep
- Arabisch, Soep
- 0-10 min.
Arabische koks gebruiken vaak wat kaneel in de bouillon die zij maken.
Ingrediënten 5 personen
scheut olijfolie en een klontje boter1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
400 g gele linzen
1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon
1 tl komijnpoeder (eventueel)
1 tl kurkuma
zout
peper
sap van ½ limoen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 182,31 kcal |
Koolhydraten | 12,29 g |
Eiwitten | 7,73 g |
Vetten | 10,28 g |
Bereidingswijze
Bak heel rustig de ui en knoflook zachtjes aan in olijfolie en boter. Voeg hierna de kruiden toe en bak ze zachtjes mee.
Voeg de linzen toe en bak ze heel even mee.
Overgiet met bouillon en breng dit aan de kook. Laat de linzen met de deksel erop ca 45 minuten zachtjes gaar koken.
Neem de pan van het vuur en laat de linzen iets afkoelen. Pureer dan de linzen met behulp van een blender of staafmixer.
Voeg limoensap, zout en peper toe en laat de soep nu nog 15 minuten heel zachtjes koken zonder deksel.
Bron
taste of life