Arabische Linzensoep

  • Arabisch, Soep
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-01-2009

Arabische koks gebruiken vaak wat kaneel in de bouillon die zij maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
scheut olijfolie en een klontje boter
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
400 g gele linzen
1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon
1 tl komijnpoeder (eventueel)
1 tl kurkuma
zout
peper
sap van ½ limoen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak heel rustig de ui en knoflook zachtjes aan in olijfolie en boter. Voeg hierna de kruiden toe en bak ze zachtjes mee.
Voeg de linzen toe en bak ze heel even mee.
Overgiet met bouillon en breng dit aan de kook. Laat de linzen met de deksel erop ca 45 minuten zachtjes gaar koken.
Neem de pan van het vuur en laat de linzen iets afkoelen. Pureer dan de linzen met behulp van een blender of staafmixer.
Voeg limoensap, zout en peper toe en laat de soep nu nog 15 minuten heel zachtjes koken zonder deksel.

Bron

taste of life

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten