kabeljauw met ansjovis en een romige preisaus

  • Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2009

een lekker gerecht dat als tussengerecht of als hoofdgerecht kan dienen. Kan ook met zeeduivel

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6x75. gr. kabeljauw, ansjovis garnituur:1 dl. olijfolie, 1 fijngehakt sjalotje, 1 teen gesnipperde knoflook, 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 eetl. kappertjes, 2 eetl. fijngehakte ansjovis, 2-3 eetl. witte wijnedik, 2 eetl. gehakte peterselie. kervel
voor de preisaus: 2 preien, 2 tenen knoflook, 2 dl. gevogeltefond, 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas, 3 dl. slagroom, maïzena, gehakte peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal,

Voorbereiding

De vis met peper en zout bestrooien en in een beboterde vuurvaste schaal leggen met erop enkele klontjes boter.De vis in een voorverwarmde oven 180. gr. 15 min. laten garen.

Bereidingswijze

Ansjovis garnituur: verwarm de olijfolie met de sjalotten, knoflook, pijnboompitten kappertjes en ansjovis. Neem van het vuur en laat het samensmelten. Breng op smaak met witte wijnedik. Schep er vlak voor het serveren de gehakte peterselie door.
Prei met een romige saus.
Snijd het wit en het lichtgroene van de prei in de lengte in dunne repen Bak de gesnipperde knoflook zachtjes in boter en blus af met de fond. Gaar de prei in de fond.Neem de prei met een schuimspaan uit de pan. Laat het vocht indampen tot de helft. Voeg de kaas en de room toe en laat indampen tot een saus. Zeven. Verwarm de prei nog even in de saus. Neem de prei uit de saus en houd warm. Damp indien nodig de saus nog iets in of bind met maïzena. Voeg de gehakte peterselie toe.

Bron

kookschool Elly pol-kroef Eindhoven

Serveertip

Leg de prei op een verwarmd bord. Leg er de vis op en daarop het ansjovismengsel. Garneer met peterselie of kervel.
Schep de saus rondom.

Laatste reacties

rens2011 avatar
rens2011 13-02-2011

Hallo John, Dit recept of soortgelijk heb ik ooit eens jaren geleden ergens gegeten en ik vond het heerlijk, heb het meegenomen om het nu eens zelf te kunnen maken. Met dank!! Rens

andrea avatar
andrea 10-07-2009

Hai John, Heb het even geprint want dit recept ga ik zeker een keer maken. Gebruik je echt edik? of kan het ook gewoon met witte wijn azijn? LIefs Andrea

deonart avatar
deonart 10-07-2009

John, Van Harte Met jou Dagrecept![br][br] Groetjes Deon

evdk avatar
evdk 10-07-2009

wat is "witte wijnedik" ??? groetjes eef

wubbejan avatar
wubbejan 10-07-2009

John, dit lijkt me heel erg lekker, zet het in mijn kookboek. Ga het zeker binnenkort bereiden voor mij en mijn lief. Bedankt, WubbeJan

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 07-01-2009

Dat klinkt heerlijk!! Eens kijken wanneer ik hier tijd voor vind. Grzt. Peter.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten