Tonijntartaar met bosui en ansjovis
- Vis,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-01-2009
#EN
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175.
Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p
Ook geschikt als amuse voor 8 personen.
TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla.
Variatie:
Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).
Ingrediënten 4 personen
250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine)2 lente-/bosuitjes, fijngehakt
1/2 theel. vijfkruidenpoeder
10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt
zout en versgemalen peper
2 eetl. ketjap manis
4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
3 ansjovisfilets, fijngehakt
Voorbereiding
Meng alle ingrediënten behalve de zwarte olijven luchtig door elkaar, vul kleine glaasjes of amuselepels met het mengsel en garneer met een zwarte olijf.
Bereidingswijze
Hak of snijd de tonijn in kleine blokjes.
Laatste reacties
heerlijk
dank je wel
Neem je recept mee. Dank Marianne