1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Tonijntartaar met bosui en ansjovis

Tonijntartaar met bosui en ansjovis

Door: yguijken

  • Vis,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2009

Ingrediënten 4 personen


250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine)
2 lente-/bosuitjes, fijngehakt
1/2 theel. vijfkruidenpoeder
10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt
zout en versgemalen peper
2 eetl. ketjap manis
4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
3 ansjovisfilets, fijngehakt


Tonijntartaar met bosui en ansjovis
Tonijntartaar met bosui en ansjovis

#EN

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175.
Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p

Ook geschikt als amuse voor 8 personen.

TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla.

Variatie:
Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten behalve de zwarte olijven luchtig door elkaar, vul kleine glaasjes of amuselepels met het mengsel en garneer met een zwarte olijf.

Bereidingswijze

Hak of snijd de tonijn in kleine blokjes.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yguijken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top