Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Walnotentaart uit de Corrèze

Walnotentaart uit de Corrèze

Door: elsmul

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2009

Ingrediënten 8 personen


4 eieren
50 gram bloem
175 gram walnoten, grof gehakt
wat halve walnoten voor de garnering
6 el. bruine basterdsuiker
100 gr. boter + extra om de bakvorm in te vetten
1 zakje vanillesuiker + vanille essence
2 eiwitten
1 mespunt zout
2 el. notenlikeur of rum
glazuur


Verder heb je nodig


Bakvorm van 26 cm doorsnede


Als in het najaar de walnoten in grote getale rijp uit de bomen vallen, bakken veel vrouwen uit de Corrèze dit heerlijke najaars gebak en serveren dat als nagerecht met wat vanille-ijs. Natuurlijk is het ook lekker bij de koffie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden
Walnoten fijn hakken maar een paar achterhouden voor de garnering
2 eieren splitsen

Bereidingswijze

suiker en 4 eieren in een kom mengen
bloem en vanillesuiker toevoegen en vermengen
boter smelten, af laten koelen en met de rest vermengen
rum of likeur en gehakte walnoten toevoegen en vermengen
eiwitten stijf kloppen en door het mengsel "vouwen"
mengsel overdoen in een ingevette vorm van 26 cm. doorsnede. De koek moet niet te hoog worden.
De taart in 25 minuten gaar laten worden.
Af laten koelen en storten.
Versieren met de halve walnoten en glazuren.

Serveertip

Toefje slagroom of vanille-ijs

Bron

Michelle Marteau uit de Corrèze



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elsmul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top