1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Vanille ijs
  5. Walnotentaart uit de Corrèze

Walnotentaart uit de Corrèze

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2009

Ingrediënten 8 personen


4 eieren
50 gram bloem
175 gram walnoten, grof gehakt
wat halve walnoten voor de garnering
6 el. bruine basterdsuiker
100 gr. boter + extra om de bakvorm in te vetten
1 zakje vanillesuiker + vanille essence
2 eiwitten
1 mespunt zout
2 el. notenlikeur of rum
glazuur


Verder heb je nodig


Bakvorm van 26 cm doorsnede


Walnotentaart uit de Corrèze
Walnotentaart uit de Corrèze

Als in het najaar de walnoten in grote getale rijp uit de bomen vallen, bakken veel vrouwen uit de Corrèze dit heerlijke najaars gebak en serveren dat als nagerecht met wat vanille-ijs. Natuurlijk is het ook lekker bij de koffie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden
Walnoten fijn hakken maar een paar achterhouden voor de garnering
2 eieren splitsen

Bereidingswijze

suiker en 4 eieren in een kom mengen
bloem en vanillesuiker toevoegen en vermengen
boter smelten, af laten koelen en met de rest vermengen
rum of likeur en gehakte walnoten toevoegen en vermengen
eiwitten stijf kloppen en door het mengsel "vouwen"
mengsel overdoen in een ingevette vorm van 26 cm. doorsnede. De koek moet niet te hoog worden.
De taart in 25 minuten gaar laten worden.
Af laten koelen en storten.
Versieren met de halve walnoten en glazuren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Toefje slagroom of vanille-ijs

Bron

Michelle Marteau uit de Corrèze



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elsmul


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elsmul
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top