
4 eieren
50 gram bloem
175 gram walnoten, grof gehakt
wat halve walnoten voor de garnering
6 el. bruine basterdsuiker
100 gr. boter + extra om de bakvorm in te vetten
1 zakje vanillesuiker + vanille essence
2 eiwitten
1 mespunt zout
2 el. notenlikeur of rum
glazuur
Bakvorm van 26 cm doorsnede
Als in het najaar de walnoten in grote getale rijp uit de bomen vallen, bakken veel vrouwen uit de Corrèze dit heerlijke najaars gebak en serveren dat als nagerecht met wat vanille-ijs. Natuurlijk is het ook lekker bij de koffie.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Walnoten fijn hakken maar een paar achterhouden voor de garnering
2 eieren splitsen
• suiker en 4 eieren in een kom mengen
• bloem en vanillesuiker toevoegen en vermengen
• boter smelten, af laten koelen en met de rest vermengen
• rum of likeur en gehakte walnoten toevoegen en vermengen
• eiwitten stijf kloppen en door het mengsel "vouwen"
• mengsel overdoen in een ingevette vorm van 26 cm. doorsnede. De koek moet niet te hoog worden.
• De taart in 25 minuten gaar laten worden.
• Af laten koelen en storten.
• Versieren met de halve walnoten en glazuren.
Toefje slagroom of vanille-ijs
Michelle Marteau uit de Corrèze
irma53 26-03-2020
bakken is een fijne uitlaadklep in deze tijden van corona. bedankt voor het recept. de oven op 200 gr, hete lucht of boven en onderwarmte?
loussie23 10-04-2013
nou hij staat nu in de oven ben heel benieuwd!!
adeline43 28-03-2013
Ik heb nog nooit een walnotentaart gegeten en wil dit wel eens proberen.Neem je recept mee, dank je wel! Groetjes, Adeline
elsmul 28-03-2013
ja hoor, 50 gram bloem is echt genoeg!
buonaforchetta 28-03-2013
Deze taart lijkt me heerlijk. Tot mijn grote geluk hebben we een notenboom in de tuin die elk jaar genoeg geeft om ons een winter zoet te houden. Vorige herfst heeft hij maar 10 walnoten gegeven door de strenge vorst (-22. Ik hoop dat hij dit jaar hersteld is van die tik ondanks de gure maart. Een vraagje nog: 50 gram bloem lijkt me zo weinig. Is dat echt genoeg?