1. Home
  2. Recepten
  3. Bietjes

Bietjes

Door: elsmul

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2009

Ingrediënten 4 personen


1 pond bietjes, schoongemaakt en in blokjes gesneden
25 gr. boter
2 el. azijn (bv. cider azijn)
1 gesnipperd uitje
3 kruidnagelen
maïzena
10 gr. suiker of wat rode bessen jam of vlierbessengelei



Als bijgerecht bij de lamsbout.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het gesnipperde uitje met een scheutje water in de pan.
Voeg boter, azijn en kruidnagelen en tot slot de bietjes toe.
Stoof de bietjes 10 á 15 minuten.
Neem de kruidnagelen uit de pan, bind het vocht met wat maïzena of aardappelmeel.
Bestrooi met witte peper.
Meng enige eetlepels rode gelei (vlierbessen, bramen of bessen) door de bietjes en dien ze warm op.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elsmul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top