1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Granité van rode wijn

Granité van rode wijn

Door: elsmul

  • Frans, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2009

Ingrediënten 8 personen


180gr suiker,
klein snufje kaneel
klein snufje kardemom
2dl water,
sap van 1 limoen of citroen,
sap van 1 sinaasappel,
enkele blaadjes citroenmelisse,
1 fles rode bourgogne
wat geslagen room voor de garnering.



Om tijdens een uitgebreid diner, tussen vis en vlees de smaak te neutraliseren en de maag even wat rust te gunnen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niet te grote wijnglazen koelen in de diepvries.

Bereidingswijze

Suiker, water, sap van de vruchten en melisseblaadjes 3 minuten laten koken, laten afkoelen, zeven en met wijn vermengen. In vlakke metalen schaal doen, in de diepvries plaatsen en elk half uur met een lepel omscheppen tot het de gewenste structuur heeft.

Serveertip

In elk glas wat granité scheppen met een toefje room en bekronen met een melisseblaadje (niet de meegekookte!)

Bron

Felix



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elsmul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top