gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous.

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2009

anders dan anders .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el fijngehakte peterselie
4 el olijfolie
200 g couscous
1/2 rode ui fijngesnipperd
het sap van 1citroen
4 roodbaarsfilets(150 g)
1 pot geroosterde paprika`s (463 g)
1 el fijngehakte verse munt
zout en peper
aluminiumfolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan,mes
snijplank

Bereidingswijze

spoel de roodbaarsfilets onder koud water en dep de stukken vis droog.bestrijk de filets met 1 el citroensap en 2 el olijfolie en laat ze 5 min liggen.
verwarm de grill op de hoogste stand en bekleed een bakplaat met alufolie.
breng ineen pan 3 dl water aan de kook en roer de couscous erdoor.laat de couscous van het vuur af 3-4 min wellen.
laat de paprika`s uilekken en snij ze in repen.
leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze ca .10 cm onder de hete grill .rooster de filets in ca 2 min .lichtbruin en net gaar .
schep 2 el olijfolie ,de gesnipperde ui,de perterselie en de munt door de couscous .voeg zout en peper naar smaak toe.
schep de couscous in het midden op 4 borden,leg de gegrillde roodbaarsflets erop en maak op smaak met peper en zout.leg de repen paprika rond de couscous.

Bron

internet.

Serveertip

witte wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten