1. Home
  2. Recepten
  3. Chileense keuken
  4. Carbonada

Carbonada

  • Chileens, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2009

Ingrediënten 4 personen


250 gr. rundvlees (zacht en mals)
1 wortel
1 ui, fijngesneden
2 kruidnagels
2 t. knoflook
1 maiskolf
1 stuk pompoen
4 aardappelen
250 gr. groene bonen of dowerwten
1/2 theel. komijn
1/2 theel. oregano
1/2 theel. zout
1/2 theel. peper
1 theel. paprikapoeder zoet
1 l. kokend water
1 takje peterselie
een beetje overgebleven rijst (handjevol)



Carbonada
Carbonada
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees en de groenten in gelijke blokjes. Doe peper, zout, paprikapoeder op het vlees.

Bereidingswijze

In een pan de olie verhitten en de ui en de knoflook goudbruin bakken.
Doe het vlees erbij en bak het wat aan. Voeg er dan een beetje kokend water bij, laat het wat doorkoken, totdat het vlees z`n sappen loslaat. Doe er nu de komijn, knoflook en de rest van het water bij. Zodra het kookt alle groenten bijdoen, behalve de maiskolf. Laat op een laag vuur koken, totdat de aardappelen bijna gaar zijn en voeg dan de maiskolf toe. Dit nog 5 minuten laten koken.

Serveertip

Lekker heet in een bord met wat rijst en de soep erover en wat peterselie erover gestrooid.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top