BLOEMKOOLKERRIE

  • Afrikaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2009

Ook lekker als vegetarische hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote uien, fijn
1+1/2 t korianderpoeder
50 g margarine
1 t geelwortel
1/2 t komijnpoeder
1/4 t gemberpoeder
1/4 t cayenne
1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
500 g tomaten uit blik, in stukjes gesneden
400 g winterpeen, in groter blokjes gesneden
1 kopje sperzieboontjes, gehalveerd (tuinbonen kan ook)
4 takjes peterselie, fijn
sap van 1 citroen
1 t zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit ui glazig in 50 g margarine.
2. Voeg de koriander, geelwortel, komijn, gember en cayenne toe en fruit verder tot ui lichtbruin zijn.
3. Voeg stukjes bloemkool, tomaten, wortelen, boontjes, peterselie en zout erbij.
4. Laat alles zachtjes sudderen tot groente gaar, maar nog knapperig zijn.
5. Voeg het citroensap toe en meng door.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Laatste reacties

dolinda2 avatar
dolinda2 14-01-2009

Hoi Deon, dit lijkt me erg lekker dus neem het van je mee! Groetjes Dolinda.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten