Fluweelzachte pompoensoep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2009

Een fluweelzachte, prachtig romige en oranje pompoensoep, met wat extra parmezaan on the side

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pompoen
1 teentje knoflook
1 grote ui
2 groentebouillontabletten
75 - 100 ml kookroom (light)
850 ml water
1 tl paprikapoeder
verse basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer, evt knoflookpers

Voorbereiding

Hak de pompoen doormidden, verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees, haal de schil eraf (dit is een erg naar werkje: de pompoen is als een meloen, alleen dan kei-en keihard! onderschat de tijd dat dit zal vergen niet...)
snijd de pompoen in blokjes
pers de knoflook of snijd haar in piepkleine stukjes
versnipper de ui
snijd een handje basilicum fijn

Bereidingswijze

breng water aan de kook
verhit olijfolie in de soeppan
fruit de knoflook met de ui
voeg de pompoen, 850 ml kokend water en de groentebouillontabletten toe
laat de soep 15 - 20 min koken, tot de pompoen zacht is
pureer met de staafmixer
voeg de kookroom, de fijngesneden basilicum en de paprikapoeder toe, laat meeverwarmen
breng de soep op smaak met zout en peper

Serveertip

Serveer in soepborden, met eventueel wat geraspte parmezaanse kaas on the side.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

YvonneRenirie avatar
YvonneRenirie 18-01-2015

Wat een heerlijke soep, vooral met een beetje parmezaanse kaas! Dank voor het recept.

the_pumpkin_patch avatar
the_pumpkin_patch 28-01-2014

Overigens, niet alle pompoenschillen zijn eetbaar. Als ik niet weet hoe men ze groeit gebruik ik die schil gewoon niet! Van zelf gekweekte pompoenen kan dat wel natuurlijk. Het ligt natuurlijk ook aan je gerecht. Wat je er van gaat maken of je de schil kunt gebruiken of niet.

the_pumpkin_patch avatar
the_pumpkin_patch 28-01-2014

Spierpijn is helemaal niet nodig. Snij die winterpompoen,(flespompoenen snijden en schillen gaat meestal veel gemakkelijker) doormidden. Haal draden en zaden eruit en stop in de oven. Leg de pompoenhelften in een schaal met de opening naar beneden met ruim 1/2 cm water. Op 175 graden Celsisus, 45-60 minuten ongeveer voor een pompoen van 2-3 kg. Zelf even in de gaten houden je ziet wel of het zacht is of niet en omdat je er soep van gaat maken ...Wat af laten koelen en uitscheppen met een lepel. Succes volgende keer. Groeten C

leanne7 avatar
leanne7 28-01-2014

Voor het eerst zelf pompoensoep gemaakt, de soep smaakt heerlijk en is perfect voor de kids. Goede basis om verder mee te experimenteren qua kruiden. Ik weet wel dat ik morgen spierpijn heb van het schillen en snijden:-)

orphan avatar
orphan 20-12-2010

Het schillen van een pompoen gaat eigenlijk best makkelijk met een dunschiller, lange halen maken. Daarna snijden. Pompoenschillen zijn die eetbaar??

vegavisje avatar
vegavisje 13-10-2010

Volgens mij kun je de schil er gewoon onmlaten hoor! Ik fruit pompoen altijd, en daarna soep ervan maken. Scheelt een hoop rotwerk en snij-risico. Je soep klinkt verder heerlijk.

vegavisje avatar
vegavisje 13-10-2010

Volgens mij kun je de schil er gewoon onmlaten hoor! Ik fruit pompoen altijd, en daarna soep ervan maken. Scheelt een hoop rotwerk en snij-risico. Je soep klinkt verder heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten