Fluweelzachte pompoensoep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Fluweelzachte pompoensoep

    Fluweelzachte pompoensoep

    Fluweelzachte pompoensoep

Een fluweelzachte, prachtig romige en oranje pompoensoep, met wat extra parmezaan on the side

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pompoen
1 teentje knoflook
1 grote ui
2 groentebouillontabletten
75 - 100 ml kookroom (light)
850 ml water
1 tl paprikapoeder
verse basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 90,79 kcal
Koolhydraten 10,24 g
Eiwitten 3,69 g
Vetten 3,13 g
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer, evt knoflookpers

Voorbereiding

Hak de pompoen doormidden, verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees, haal de schil eraf (dit is een erg naar werkje: de pompoen is als een meloen, alleen dan kei-en keihard! onderschat de tijd dat dit zal vergen niet...)
snijd de pompoen in blokjes
pers de knoflook of snijd haar in piepkleine stukjes
versnipper de ui
snijd een handje basilicum fijn

Bereidingswijze

breng water aan de kook
verhit olijfolie in de soeppan
fruit de knoflook met de ui
voeg de pompoen, 850 ml kokend water en de groentebouillontabletten toe
laat de soep 15 - 20 min koken, tot de pompoen zacht is
pureer met de staafmixer
voeg de kookroom, de fijngesneden basilicum en de paprikapoeder toe, laat meeverwarmen
breng de soep op smaak met zout en peper

Serveertip

Serveer in soepborden, met eventueel wat geraspte parmezaanse kaas on the side.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten