Fondue Comtè

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-01-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 gr. Comtè kaas per persoon 900 gr.
1 fles droge witte wijn bij voorkeur Côtes du Jura
2-3 tenen knoflook
peper
Mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smeer de fonduepan in met de knoflook. Voeg de wijn toe en verwarm deze. Voeg hierna de kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is en laat het 5 tot 10 min. op laag vuur doorkoken. Terwijl de kaas in de wijn smelt, moet je met een houten lepel onafgebroken blijven roeren in achtvormige bewegingen. Dit bevordert het smelten van de kaas zonder draadvorming. Voeg naar eigen smaak peper en mosterd toe.
Om te dippen kunt u gebruiken; blokje boerenbrood, verse ananas, zongedroogde tomaatjes. Maar ook traditioneel te dippen zijn; augurkjes, voorgekookte krielaardappeltjes, stukjes rauwe ham, salami of servelaat.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten