sizzling hot shepard`s pie

  • Engels, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2009

met cayennepeper ipv die muffe bouillonblokjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kruimige aardappelen, een scheutje volle melk, 2 eetlepels creme fraiche, 300g geraspte cheddar, wortelen in stukjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 500g gemengd gehakt, cayennepeper, zout, peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- aardappels koken en afgieten..
- wortels koken zodat ze beetgaar maar nog wel stevig zijn.
- oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Laat wat boter in een hapjespan smelten en rul hier het gehakt in. Kruid deze met een hoop cayennepeper, doe als het gehakt gaar is de stukjes wortel en ui erbij en roer nog even om. Zet het vuur dan op zijn laagst en laat even sudderen.
Stamp ondertussen de aardappelen met een scheutje melk en wat creme fraiche, de helft van de cheddar en wat peper en zout tot een romige puree.
Doe dan de gehakt in een ovenschaal met daarbovenop de aardappelpuree. Strooi hierover de rest van de cheddar en zet hem in de oven tot de kaas een krokant goudbruin laagje is geworden.

Serveertip

Heeft niets extra`s meer nodig. Eet smakelijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten