Amusechampignons

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2009
  • Amusechampignons

    Amusechampignons

    Amusechampignons

  • Amusechampignons

    Amusechampignons

    Amusechampignons

  • Amusechampignons

    Amusechampignons

    Amusechampignons

  • Amusechampignons

    Amusechampignons

    Amusechampignons

  • Amusechampignons

    Amusechampignons

    Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
8 niet al te grote champignons
75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes
fijngehakte peterselie
wat blaadjes peterselie om te garneren
geraspte belegen kaas
bouillon van tablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Eventueel amuselepels
ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

Serveertip

Als allereerste hapje (amuse) serveren bij een dinertje

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 27-08-2020

hjwe zegt op 26 augustus 2020 13:44:28 bij mijn meldingen het volgende: De amusechampignons waren een succes. Viel bij iedereen in de smaak. Dit gaan we nog wel eens maken. Bedankt.

pwiggers avatar
pwiggers 27-08-2020

Bedankt voor je reactie Margrit, heel veel succes ermee. Groetjes, Petra

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 26-08-2020

Hoi Petra ik zie net dat ik dit recept al in 2009 heb meegenomen dus wordt het tijd dat ik het ga maken.

pwiggers avatar
pwiggers 24-08-2020

Dag Peter, dank je wel voor je leuke reactie. Ik hoop dat de champignons in je Fitatu eetschema pasten en dat ze bij je in de smaak zijn gevallen. Hartelijke groet, Petra

PetervMeert avatar
PetervMeert 20-08-2020

Ziet er echt heerlijk uit! Ik had vandaag geen idee wat te koken maar nu weet ik wel, dankjewel! Ik moet alleen nog mijn Fitatu eetschema checken.

pwiggers avatar
pwiggers 30-12-2015

OOk heel lekker als borrelhapje en ook op een buffet misstaat dit niet.

poebeerr avatar
poebeerr 30-12-2015

Lijkt me ook lekker als borrelhapje op een verjaardag.

hermien_kg avatar
hermien_kg 26-04-2015

Gisteren heb ik jouw amusechampignons weer eens gemaakt (succes altijd verzekerd!) Ook nu had ik weer veel te veel vulling gemaakt. Ik had ook nog wat over van een van mijn smeerseltjes (citroenrasp met roomkaas en rijkelijk peper) en die heb ik door de overgebleven vulling gedaan om op een stokbroodje te doen. Resultaat: heerlijk. Dus ook nu weer: niets weggooien, maar gewoon uitproberen. Groetjes, Hermien

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 12-01-2015

Ook dit recept kan ik goed gebruiken Petra, groet, Sjoukje

Purrie avatar
Purrie 21-12-2014

Lekker simpel, dank voor dit recept! Ik ga het maken met Kerst of oudjaar!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten