8 niet al te grote champignons
75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes
fijngehakte peterselie
wat blaadjes peterselie om te garneren
geraspte belegen kaas
bouillon van tablet
Eventueel amuselepels
ovenschaal
Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
Als allereerste hapje (amuse) serveren bij een dinertje
pwiggers 27-08-2020
hjwe zegt op 26 augustus 2020 13:44:28
bij mijn meldingen het volgende: De amusechampignons waren een succes. Viel bij iedereen in de smaak. Dit gaan we nog wel eens maken. Bedankt.
pwiggers 27-08-2020
Bedankt voor je reactie Margrit, heel veel succes ermee. Groetjes, Petra
rmdelvoie 26-08-2020
Hoi Petra ik zie net dat ik dit recept al in 2009 heb meegenomen dus wordt het tijd dat ik het ga maken.
pwiggers 24-08-2020
Dag Peter, dank je wel voor je leuke reactie. Ik hoop dat de champignons in je Fitatu eetschema pasten en dat ze bij je in de smaak zijn gevallen. Hartelijke groet, Petra
PetervMeert 20-08-2020
Ziet er echt heerlijk uit! Ik had vandaag geen idee wat te koken maar nu weet ik wel, dankjewel! Ik moet alleen nog mijn Fitatu eetschema checken.