1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Amusechampignons

Amusechampignons

Door: pwiggers

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2009

Ingrediënten 8 personen


8 niet al te grote champignons
75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes
fijngehakte peterselie
wat blaadjes peterselie om te garneren
geraspte belegen kaas
bouillon van tablet


Verder heb je nodig


Eventueel amuselepels
ovenschaal

Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons
Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

Tags, , , , ,

Serveertip

Als allereerste hapje (amuse) serveren bij een dinertje



Reacties (32)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top