1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Soep
  5. Goulasch Soep

Goulasch Soep

  • Hongaars, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2008

Ingrediënten 4 personen


* 250 gram champignons
* 1 pond rundvlees
* 1 ons ontbijtspek
* 3 dikke uien .
* 1 theelepel foelie
* 1 laurierblad groot
* 2 maggi goudboillon blokjes cubussen
( Proeven en evt meer naar eigen smaak )
* 1 theelepel kruidnagelpoeder ( of enkele hele )
* 1 dessertlepel witte suiker
* ½ dessertlepel kerrie
* 1 theelepel grove mosterd
* 1 theelepel tijm
* 1 theelepel marjolein of marjoraan
* klein blikje tomaten puree
* 1 eetlepel paprika poeder mild
* sambal badjak op eigen gevoel en proeven.
* flinke eetlepel ketjap manis
* flinke eetlepel azijn
* 1 dessertlepel maggi aroma
* bak en braadvet voor het vlees te braden
* water
* meel



Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Goulasch Soep
Goulasch Soep

Deze soep heb ik gekregen van een man toen ik nog in de thuiszorg werkte.
Het is een heel oud maar super lekker recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees braden als dit bruin is de ontbijtspek mee braden in stukjes fijn geknipt.
Daarna de uien meebakken en de kruiden erbij doen en even mee laten fruiten.
Water erbij en even goed door laten koken ca.1½ uur laten trekken.
Doe in een kommetje 4 eetlepels wit meel en aanmaken met koud water en langzaam bij de soep roeren.
Even proeven voordat de gasten aan tafel gaan.
Mis je iets dan misschien nog een extra blokje bouillon erbij ?
Evt. iets binden met allesbinder.

Soep maken een dag of 1 of 2 van te voren doet de smaak ten goede .

Serveertip

Lekker met stokbrood ...maar kan ook dienen als voorafje

Smakelijk eten !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top