Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014
  • Erwtensoep /  Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

  • Erwtensoep /  Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

  • Erwtensoep /  Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

  • Erwtensoep /  Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

  • Erwtensoep /  Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

  • Erwtensoep /  Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

  • Erwtensoep /  Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

    Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

Deze snert is echt zo verschrikkelijk lekker en is een  " erfenis " van mijn " Zussie " ( Joyce202 ) die me dit recept heeft gegeven.

Bij mij thuis werd er nooit snert gemaakt omdat mijn vrouw toen nog altijd kookte en bij de gedachte aan snert, zag ze altijd weer die vette varkenspoten van vroeger in de soep drijven.
Tijden en recepten veranderen, inmiddels kook ik vaak en geniet ook mijn gezin van deze " magere " Snert.
Helaas is mijn " Zussie " Joyce veel te vroeg overleden, ( 2010 ) en elke keer weer als ik deze snert aan het maken ben kijk ik naar haar foto en vraag haar dan, doe ik het goed zo "zussie " ? Haar antwoord ken ik, volg het recept en proeven !! en evt. een beetje aanpassen aan je gezin. Dit recept is voor 4 personen en voor twee dagen omdat het de tweede dag nog lekkerder is.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 500 gram split erwten
* 500 gram hamschijf, varkens poulet. of schouder karbonades.
* 150 gram magere baconreepjes
* 1 zak erwtensoep groenten
* 8 kruidnagels
* 1 laurierblad
* 1 ui
* 1 (magere) rookworst
* 2 a 3 aardappels
* 3 runderbouillon blokjes
* beetje sambal ( badjak ) naar smaak
* beetje maggi
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de spliterwten in een vergiet en zet een grote pan met water op.
De hoeveelheid water staat op de achterkant van het pakje.
Pel een ui en prik er rondom 8 kruidnagels in.
Erwten, hamschijf, ui en laurierblad in het water en ca. 45 minuten a 1 uur zachtjes laten pruttelen.( schuim eraf scheppen )
Gebruik je varkens poulet, dan dat een kwartier later toevoegen want dat is sneller gaar.
In de tussentijd de magere spekreepjes of baconreepjes bakken en voor de liefhebbers van aardappels in de snert, 2 a 3 aardappels schillen en in blokjes snijden.
Dit bindt de snert tevens en maakt het wat voller.
Als de spliterwten bijna soep zijn geworden de hamschijf eruit halen ( bot en vet verwijderen ) en het vlees daarvan klein snijden.
De ui en het laurierblaadje er uithalen en weggooien.
De gebakken spekreepjes, erwtensoep groenten, aardappels toevoegen en het vlees van de hamschijf er weer bij.
3 x runderbouillon en royaal peper en nog zeker een uurtje zachtjes laten doorkoken zodat de meeste groenten zijn opgenomen in de soep. Af en toe blijven roeren zodat de soep die volle smaak krijgt die je verdiend !
Rookworst in plakjes snijden en door de soep roeren 5 min. voor het opdienen.
Proeven en eventueel een beetje sambal Badjak of Maggi voor nog wat meer pit.
Smul ze !!...

Bron

Zussie ( Joyce 202 )

Serveertip

Roggebrood met katenspek erbij.
Probeer ook eens de combinatie van 350 gram hamschijf en 150 gram runderschenkel.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 01-02-2019

Heerlijke soep. Een grote pan vol voor vandaag en morgen! Dat wordt weer smullen 👌😋

orphan avatar
orphan 25-03-2017

Snert seizoen is bijna over, Maar ik neem dit recept mee.Kan ik er volgende winter weer tegen. Ik vries het in want in mijn gezin van 6 ben ik de enige die het lust.Dit is een nieuwe versie die ik zeker ga proberen. Bedankt. Groetjes Sylvia

parel62 avatar
parel62 10-02-2017

Ui met kruidnagels al aan het zwemmen in de bouillon .Morgen heerlijk pan soep.

parel62 avatar
parel62 21-10-2016

Morgen Oma verwennen met pannetje soep. Staat hier al heerlijk te pruttelen .

parel62 avatar
parel62 21-02-2016

Vond die zwemmende ui met kruidnagels wel leuk voor een foto voor bij je recept, was weer heerlijk afgelopen week heb zelfs mijn moeder nog kunnen verwennen met een pannetje soep.

parel62 avatar
parel62 21-02-2016

Vond die zwemmende ui met kruidnagels wel leuk voor een foto voor bij je recept, was weer heerlijk afgelopen week heb zelfs mijn moeder nog kunnen verwennen met een pannetje soep.

pwiggers avatar
pwiggers 16-02-2016

Hoi Gerrie, in jouw snert (erwtensoep) zitten ingrediënten die ik nog nooit in mijn erwtensoep heb gedaan. Dus....toch maar eens proberen. Heb jouw gezonde en lekkere soep meegenomen. Dank je wel. Groetjes, Petra

parel62 avatar
parel62 16-02-2016

Hier word het deze lekkere snert op Donderdag heb de boodschappen weer genoteerd voor morgen.Het weer is er in ieder geval wel naar.

ArualB avatar
ArualB 29-10-2015

Ik dacht dat ik hem al had opgeslagen....nu wel dus. Dank je wel!

parel62 avatar
parel62 28-10-2015

Hij is ook heerlijk en makkelijk hanteerbaar recept ga het ook snel weer maken vind soepen maken een leuke bezigheid.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten