Arepa

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2008
  • Arepa

    Arepa

    Arepa

  • Arepa

    Arepa

    Arepa

Een arepa is een plat broodje gebakken van voorgekookt maïsmeel. Arepas zijn afkomstig uit Latijns-Amerika en zijn vooral populair in Venezuela en Colombia, waar ze worden gegeten bij het ontbijt (gevuld met kaas of ander beleg), als snack of als begeleiding bij een maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2,5 kop Harina P.A.N. (voorgekookt maïsmeel)
2,5 kop water
eetlepel zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 169,22 kcal
Koolhydraten 35,39 g
Eiwitten 3,19 g
Vetten 1,31 g

Bereidingswijze

Doe het water in een beslagkom en los daarin het zout op. Voeg de maïsmeel toe en meng het tot je een bol deeg hebt. Kneed het deeg met je handen tot alle klonten verdwenen zijn en het deeg niet meer aan je vingers blijft plakken. Let er wel op dat het deeg niet te droog wordt en uit elkaar valt. Besprenkel het desnoods met een klein beetje water om dit te voorkomen.

Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg zo`n 10-15 minuten rusten.

Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en vorm de porties tot platte taartjes ter grotte van een hamburger.

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de arepas zo`n 5 minuten aan elk kant. De kunst zit hem er in dat je arepas aan de buitenkant een krokant korstje krijgen, maar aan de binnenkant nog een beetje vochtig blijven. Je moet het juiste punt vinden tussen te droog en nog ongekookt.


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten