Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2008
  • Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

    Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

    Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s , in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 482,18 kcal
Koolhydraten 13,37 g
Eiwitten 38,15 g
Vetten 27,13 g
Benodigdheden
Grote braadpan met deksel; houten lepel. als je een keukenmachine hebt heb je wat minder werk

Voorbereiding

Voordat je begint met bakken... alles kleinsnijden

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes vlees rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem. goed doorroeren. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de blokjes vlees om en om aan. laat het vuur hoog staan en bak ze, nu en dan omroerend, op hoog vuur, net zo lang tot practisch alle vocht verdwenen is. Schep het vlees uit de pan, voeg nog een eetl. olie toe en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg nu de tomatenstukjes toe en bak op zacht vuur tot de tomaat zacht wordt. Voeg de safraan en de sherry toe , roer goed door en breng aan de kook. Leg de vleesblokjes, chorizo en paprika reepjes in de saus en schep even om. Schenk de bouillon erbij (vlees moet helemaal onderstaan, anders nog wat extra bouillon toevoegen:ik vond dat niet nodig!) Laat op zacht vuur met het deksel op de pan (zet pan op vlammenverdeler) 1 uur stoven. Haal dan de deksel van de pan en laat nog 20 minuten doorkoken(op behoorlijk hoog vuur) zodat de saus wat dikker wordt. (geen maizena gebruiken) blijf er dan wel in de buurt zodat je regelmatig even doorroert, zodat het niet gaat aanbranden. Breng het eventueel nog wat op smaak met zout en peper. en smullen maar.

Serveertip

Met aardappels, of rijst of pasta, wat je zelf maar lekker vindt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rondeel avatar
rondeel 04-11-2012

Vanavond gekookt voor familie. Helemaal goedgekeurd. Ik krijg donderdag weer eetgasten en ik ga dit weer maken. Misschien dan met kipfilet. Dank voor het fijne recept!

ggiea avatar
ggiea 03-11-2012

Ga ik zeker een keer maken, lijkt me verrukkelijk. Groeten Agnes

susan56 avatar
susan56 02-11-2012

Lijkt me lekker, deze ga ik zeker een keer uitproberen, je hoort het nog, groetjes Susan

pwiggers avatar
pwiggers 31-10-2012

Echt lekker! Gisteren gegeten tijdens onze logeerpartij bij onze nichtjes in Hoofddorp met een lekkere pasta. Viel bij allemaal heel erg in de smaak. Dit ga ik zeker vaker maken! Bedankt Ruth!

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-10-2012

Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT wat een geweldig leuke reactie n.a.v. dit recept. heerlijk om te horen dat je zo enthousiast bent. en fijn dat je het even liet weten. groetjes ruth

marie-france avatar
marie-france 14-10-2012

Hallo Ruth, lijkt me erg lekker. Ik ga het proberen in de slowcooker. Ik laAT JE WETEN HOE HET SMAAKTE Hallo Ruth, lijkt me erg lekker. Ik ga het proberen in de slowcooker. Ik laat je weten hoe het smaakte. Groetjes, Marijke

richardxw avatar
richardxw 14-10-2012

Lekkerste stoofpot die ik ooit heb gegeten! Bedankt Ruth. gr. @richardxw

karin11213 avatar
karin11213 01-04-2012

Hallo Ruth, lijkt me erg lekker maar als je dit met de slowcooker maakt hoelang moet het dan sudderen. Enig idee?? Gr. Karin

Marlijn73 avatar
Marlijn73 01-04-2012

Erg lekker gerecht!

RobQuebec avatar
RobQuebec 29-01-2012

Hallo Ruth, dit ziet er erg lekker uit. Ga het volgende week eens maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten