Kaiserschmarren

  • Oostenrijks, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-12-2008

Overheerlijk orgineel wintersport gerecht!! Serveer met appelmoes.

Deel dit recept

Ingrediënten
0.25 liter melk
100 gr bloem
2 eetlepels suiker
6 eidooiers
6 eiwitten
Vanillesuiker
2 eetlepels rozijnen
Sap van 1 citroen
Anderhalve eetlepel rum
Zout, poedersuiker, boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Eiwitten met de suiker stijf slaan.

Melk, bloem, eidooiers, citroensap, vanillesuiker, zout en rum tot een glad deeg roeren. Dan de eiwitten er voorzichtig doorhee spatelen.

In een koekenpan de boter bruin laten worden, het deeg erin schappen en "aanbraden". Dan het deeg eruit nemen, overdoen in een ovenschaal en in een voorverwarmde oven 30 minuten op 180 graden bruin laten worden.

Geheel eruit nemen, in stukken snijden (2X2) en de rozijnen erover heen strooien. Betrooien met poedersuiker..

Bron

Gekregen van kok tijdens wintersportvakantie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Tweeling55 avatar
Tweeling55 20-02-2020

Mooi recept. Wel jammer dat deze kok de kaiserschmarrn afbakt in de oven. Authentiek hoort het gewoon in de pan en je mag nóóit kaiserschmarrn snijden maar in de pan met twee vorken in stukken maken. So macht man dass bei uns im Zillertal.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten