Kaiserschmarren

  • Oostenrijks, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Kaiserschmarren

    Kaiserschmarren

    Kaiserschmarren

Overheerlijk orgineel wintersport gerecht!! Serveer met appelmoes.

Deel dit recept

Ingrediënten
0.25 liter melk
100 gr bloem
2 eetlepels suiker
6 eidooiers
6 eiwitten
Vanillesuiker
2 eetlepels rozijnen
Sap van 1 citroen
Anderhalve eetlepel rum
Zout, poedersuiker, boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1312,39 kcal
Koolhydraten 162,75 g
Eiwitten 60,18 g
Vetten 38,42 g
Benodigdheden
koekenpan, ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Eiwitten met de suiker stijf slaan.

Melk, bloem, eidooiers, citroensap, vanillesuiker, zout en rum tot een glad deeg roeren. Dan de eiwitten er voorzichtig doorhee spatelen.

In een koekenpan de boter bruin laten worden, het deeg erin schappen en "aanbraden". Dan het deeg eruit nemen, overdoen in een ovenschaal en in een voorverwarmde oven 30 minuten op 180 graden bruin laten worden.

Geheel eruit nemen, in stukken snijden (2X2) en de rozijnen erover heen strooien. Betrooien met poedersuiker..

Bron

Gekregen van kok tijdens wintersportvakantie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kitchenaid avatar
kitchenaid

Doorsturen

Home Recepten