1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Kaiserschmarren

Kaiserschmarren

  • Oostenrijks, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-12-2008

Ingrediënten


0.25 liter melk
100 gr bloem
2 eetlepels suiker
6 eidooiers
6 eiwitten
Vanillesuiker
2 eetlepels rozijnen
Sap van 1 citroen
Anderhalve eetlepel rum
Zout, poedersuiker, boter


Verder heb je nodig


Koekenpan, ovenschaal

Kaiserschmarren
Kaiserschmarren

Overheerlijk orgineel wintersport gerecht!! Serveer met appelmoes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Eiwitten met de suiker stijf slaan.

Melk, bloem, eidooiers, citroensap, vanillesuiker, zout en rum tot een glad deeg roeren. Dan de eiwitten er voorzichtig doorhee spatelen.

In een koekenpan de boter bruin laten worden, het deeg erin schappen en "aanbraden". Dan het deeg eruit nemen, overdoen in een ovenschaal en in een voorverwarmde oven 30 minuten op 180 graden bruin laten worden.

Geheel eruit nemen, in stukken snijden (2X2) en de rozijnen erover heen strooien. Betrooien met poedersuiker..

Bron

Gekregen van kok tijdens wintersportvakantie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kitchenaid


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kitchenaid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top