Pittige kip met knapperige taugé
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-12-2008
Lekker als er mensen komen eten en altijd een succes !!
Ingrediënten 4 personen
* 400 gram kipfilet* 3 uien
* 2 tenen knoflook
* 1 kopje kippen tuinkruiden bouillon
* 2 eetlepels azijn
* 4 eetlepels ketjap manis
* 5 eetlepels ketjap asin
* 4 eetlepels ketchup
* 4 eetlepels bruine suiker
* ½ eetlepel sambal badjak ( Kan altijd nog iets meer )
* 4 eetlepels pindakaas
* 300 gram taugé
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 521,72 kcal |
Koolhydraten | 46,42 g |
Eiwitten | 34,76 g |
Vetten | 19,86 g |
Benodigdheden
wokBereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snipper de uien en verhit de olijfolie en bak hierin de kipblokjes en de uien.
Pers de tenen knoflook en voeg de drinkbouillon toe.
Voeg de azijn, ketjap, ketchup, bruine suiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus.
Voeg tenslotte de taugé toe en warm deze kort mee zodat het lekker knapperig blijft.
Bron
van een vriendin
Serveertip
Lekker met rijst, verse boontjes, kroepoek en atjar.
Smakelijk eten !
Laatste reacties
@ Ger bedankt voor je compliment vinden wij dus ook
Dit is en blijft gewoon een toppertje die altijd een succes is.
Neem ik mee! Ik ben wel de enige die taugé lekker vind hier, maar dan eet de rest het maar zonder taugé ha,ha. Dank je wel.
@Ger een hele fijne gezellige verjaardag morgen en inderdaad smullen dat je dit gerecht je gasten voorzet.hhihih nou ben benieuwd ,Hoeraa hoeraa hoeraaa
Echt super lekker !! Word weer smullen morgen.
He dit is een recept dat ook al in jan. 2000 op Smulweb is geplaatst en wat ik inmiddels al heeeel heb gemaakt. Erg lekker. Groetjes Lammy
Mijn zoon aan het koken gezet ,die maakt vandaag een van zijn lievelingsrecepten .
ik bewaar hem lijkt mij erg lekker dank je
Leuk dat ieder familielid een favoriet recept heeft .Zo ook mijn zoon die gisteren 21 is geworden zijn vraag is mag ik net als vroeger mijn favoriete eten vragen voor vandaag ? Dat werd dus deze en Chinese tomatensoep van Ger1958 als voorafje. Heerlijk gegeten !!
Heerlijk gegeten !! Wat jammer dat er bij dit recept geen bonen worden geadviseerd, anders had ik die er natuurlijk in gedaan, hihihi