Surinaamse Zuurkool

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram Zuurkool
1 kilo Aardappelen
6 hard gekookte Eieren
500 gram Rundergehakt
2 Uien
500 gram Champignons
2 eetlepels Mosterd
1 snufje Zout
Cayennepeper
Paprikapoeder
Basilicum
Ketchup
Suiker
Roomboter
Paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
Ovenschaal

Bereidingswijze

Aardappelen puree van maken.

Eieren koken en pellen.

Gehakt rul bakken.

Uien aanbakken,champignons toevoegen.

Zout,cayennepeper,paprikapoeder,basilicum,ketchup en een ietsie pietsie suiker toevoegen.

Zuurkool ongeveer 15 minuten koken met mosterd!!!

In een ovenschaal laag puree - laag gehakt - champignonprutje - zuurkool - eieren in partjes gesneden en verdelen - laag puree.

Daar overheen een laagje gesmolten boter en paneermeel voor een kruimlaagje.

In de oven op 160 graden tot er een bruin laagje op zit.

Eventueel in combinatie met de gril.

Bron

Eigen

Serveertip

Lekker met een frisse salade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

evelinneke avatar
evelinneke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten