Mote con Huesillos
- Chileens,
- > 120 min.
El mote con huesillos is een verfrissende Chileense drank, zonder alcohol, dat bestaat uit gecaramelliseerde sap met graankorrels en gedroogde perziken, die "huesillos" worden genoemd.
Voorbereiding
De gedroogde perziken wassen en doe ze in een kom met gesuikerd water met de kaneel en de sinaasappelrasp. Laat 1 nacht staan.
Bereidingswijze
De volgende dag bovenstaande in een pan doen en 1/2 uur koken.
De rest van de suiker in een ander pannetje laten caramelliseren. Laat de perziken afkoelen. De gecaramelliseerde suiker gaat bij de gedroogde perziken.
De graankorrels 30 minuten koken op een gemiddelde vlam. Dan van het vuur halen en met ijskoud water spoelen.
Serveertip
In glazen de gecaramelliseerde sap met de graankorrels erbij, wanneer deze ijskoud zijn. Per glas 2 perziken geven.