Mote con Huesillos

  • Chileens,
  • > 120 min.
  • Mote con Huesillos

    Mote con Huesillos

    Mote con Huesillos

El mote con huesillos is een verfrissende Chileense drank, zonder alcohol, dat bestaat uit gecaramelliseerde sap met graankorrels en gedroogde perziken, die "huesillos" worden genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kop suiker
8 gedroogde perziken
1 kop graankorrels
kaneel
sinaasappelrasp
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De gedroogde perziken wassen en doe ze in een kom met gesuikerd water met de kaneel en de sinaasappelrasp. Laat 1 nacht staan.

Bereidingswijze

De volgende dag bovenstaande in een pan doen en 1/2 uur koken.
De rest van de suiker in een ander pannetje laten caramelliseren. Laat de perziken afkoelen. De gecaramelliseerde suiker gaat bij de gedroogde perziken.

De graankorrels 30 minuten koken op een gemiddelde vlam. Dan van het vuur halen en met ijskoud water spoelen.

Serveertip

In glazen de gecaramelliseerde sap met de graankorrels erbij, wanneer deze ijskoud zijn. Per glas 2 perziken geven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kirsten_be avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten