1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2008

Ingrediënten 4 personen


750 gr. sucadelappen
3 sjalotjes
3 tn. knoflook
4 dl. kokosmelk
2 tl. gemalen korianderzaad
2 tl. gemalen komijn
3 kruidnagels
1 tl. gemberpoeder
3 rode chilipepers
1 stengel sereh
2 el. citroensap
2 tl. bruine suiker



Rendang
Rendang
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes van 3-4 cm.

Bereidingswijze

Doe de fijngensneden sjalotjes , knoflook, kruiden, suiker pepers en de citroensap in een vijzel of keukenmachine en maak er een mooie pasta van.
Braad het vlees aan en voeg de pasta toe. Roerbak om tot het vlees bruin is en voeg de kokosmelk toe. Laten sudderen tot de olie zich van de melk scheidt. Roer zorgvuldig tot de melk weg is en het vlees de olie heeft opgenomen, dit duurt zo`n 2-3 uur. Als de melk reeds verdampt is een scheutje water toevoegen om het vochtig te houden.

Serveertip

In het begin denk je; dit wordt echt niks, maar wees geduldig het komt echt goed. Lekker met witte rijst.

Dit smaakt echt fantastisch!

Bron

Telegraaf (Felix)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top