Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: blauwehuis

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2008

Ingrediënten 4 personen


2 grote uien, fijngesneden
4 eetlepels olie
500 g hamlappen, in stukjes
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 teentje knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree (70 g)
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel azijn


Babi Ketjap
Babi Ketjap

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui goudbruin in de olie. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en knoflook. Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker bij een rijsttafel van komkommer, kroepoek, sambal, seroendeng (geroosterde kokos en pinda`s), gebakken uitjes, atjar (zoetzure groenten), rijst en hardgekookte eieren.

In plaats van azijn kun je citroensap gebruiken.

Als je de babi ketjap een dag laat staan, wordt de smaak alleen maar beter. De kruiden kunnen dan goed in het vlees trekken.

Bron

Www.ah.nl



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top