1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasfondue
  4. Kaasfondue

Kaasfondue

Door: rinnepin

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2008

Ingrediënten


* 2 tenen knoflook, gehalveerd
* 2 dl droge witte wijn
* 150 gr gruyère, geraspt
* 150 gr emmenthaler, geraspt
* 1 el maïzena
* 2 el kirsch
* versgeraspte nootmuskaat


Kaasfondue
Kaasfondue

Ik eet dit het liefst met zelfgemaakt stokbrood, of stokbrood van een goeie bakker. De afbakbroden van de supermarkt vind ik veel te zwaar voor bij kaasfondue en zelfgebakken stokbrood is lekker licht verteerbaar (en dat mag wel naast al die kaas).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor stokbrood, zie:

http://www.foodbgood.com/index.php/Stokbrood

Bereidingswijze

Wrijf een fonduepan - of gietijzeren pan - in met de tenen knoflook. Zet de pan op halfhoog vuur, voeg de kaas en wijn toe en smelt de kaas onder zo nu en dan roeren in de wijn. Maak de maïzena aan met een beetje water en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Goed roeren tot het bindt. Op smaak brengen met de kirsch, nootmuskaat en wat zout en peper.

Serveren met stokbrood, salade en eventueel rauwe groenten. En degene die eten in de fondue morst mag de pan schoonmaken! (dit is overigens heel eenvoudig te doen: als je de fondue goed laat afkoelen, kun je de restjes zo uit de pan trekken, maar dat vertel je er natuurlijk niet bij)

Bron

Www.foodbgood.com



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rinnepin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top