Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chileense keuken
  4. Vissoep

Vissoep

Door: kirsten_be

  • Chileens
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2008

Ingrediënten 4 personen


4 moten kabeljauw; circa 250 gr
4 el citroensap
zout, peper
1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel
750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen
1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 el fijngehakte peterselie
7.5 dl visbouillon of water
2.5 dl droge witte wijn
3 el olijf- of zonnebloemolie
koriander voor decoratie, fijngesneden
evt kun je ook toevoegen: garnalen, mosselen, schelpdieren.



Vissoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper.

Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel. Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper. Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan. Breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.

Serveertip

Serveer de vissoep als complete maaltijd. Bestrooi op het laatst met koriander



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top