Siciliaanse Griet

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Verse rozemarijn
olijfolie
200 gram moten grietfilet , in 4 stukken
zeezout en zwarte peper
2 citroenen, gewassen, in plakjes
1 pot kappertjes
8 ansjovisfilets, in de lengte in 2-en
scheut witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Kneus in een vijzel een handje verse rozemarijn en meng met 6 eetlepels goede extra vergine olijfolie. Leg de vier visfilets op een bakplaat of aardewerken schaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg er 4 citroenschijfjes op, bestrooi met kappertjes en leg er de ansjovisfilets op.

Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Giet er een scheut witte wijn over laat de vis 5 minuten staan.
Giet er op het laatst een beetje citroensap over.

Bron

Jamie Oliver

Serveertip

Groene asperges erbij maakt het geheel af!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten