1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Tacosaus

Tacosaus

Door: onceinalifetime

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2008

Ingrediënten 10 personen


* 2 uien
* 2 rode paprikas
* 1 rode spaanse peper
* 2 teentjes look
* 2 eetlepels verse koriander
* 1 theelepel komijn
* 2 eetlepels zonnebloemolie
* 2 vleestomaten


Tacosaus
Tacosaus

Pittige koude tomatensaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Ontvel de paprika en snij in brunoise
- Emenceerde ui (in kleine stukjes snijden)
- Verhit de olie en fruit de ui en de paprika aan
- Laat ver op een laag vuurtje gaar koken
- Snij het spaanse pepertje in 2 en haal de pitjes eruit. Snij verder in kleine stukjes
- Pers de knoflook
- Voeg pepertje, look, koriander en komijn bij de paprikas`s
- Laat nog 2 tot 3 minuten verder koken
- Ontvel de tomaat en concasseer (snij in kleine blokjes)
- Voeg bij de paprikas`s en laat nog 2 minuten verder koken

Serveertip

Deze saus wordt koud geserveerd. Gebruik tacosaus bij hoofdschotels met vis, vlees of gevogelte, bij taco`s, tostada`s en nacho`s en als dipsaus bij tortillachips.

Bron

Http://www.hungryfeelings.be/wereldkeuken.php/tacosaus



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top