1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Courgettesoep met pesto en mascarpone

Courgettesoep met pesto en mascarpone

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2008

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie, 1 dikke ui of 2 sjalotjes, 6 courgettes (+/- 1,5 kg), 1l kippenbouillon, 1 takje tijm en 2 laurierblaadjes, 100g groene pesto, 200g mascarpone, peper en zout


Verder heb je nodig


Mixer


Heerlijk romige en verrassend lekkere soep. Heel feestelijk en bovendien spotgemakkelijk te bereiden...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De courgettes wassen en (naar keuze) deels schillen en in schijfjes of blokjes snijden.

Bereidingswijze

Fruit de ajuin of de sjalotjes in wat olijfolie en voeg er de gesneden courgettes aan toe en eventueel, voor de liefhebbers, een fijngesneden teentje knoflook. Laat 5 à 10 minuutjes stoven op een zacht vuurtje en voeg er de kippenbouillon bij (1l water met 2 kippenbouillonblokjes voldoet perfect). Voeg naar smaak wat peper en zout toe, een takje tijm en de laurierblaadjes en breng aan de kook . Laat een half uurtje koken en neem van het vuur. Verwijder het takje tijm en de laurier, voeg de groene pesto en de mascarpone toe en mix alles met een staafmixer tot een smeuige soep. Klaar om op te dienen... Smakelijk!

Serveertip

Je kan, als je de soep iets te dik vindt, nog wat water toevoegen. Doe er echter niet teveel water bij: de soep is `t lekkerst als ze niet te waterig is.
Serveer er een sneetje stokbrood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antipov


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antipov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top