Appelplaatkoek
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-12-2008
Heerlijk alternatief voor appeltaart om punten mee te scoren. Tip: vertel nooit vooraf wat erin zit..
Ingrediënten
500 gr zelfrijzend bakmeel500 gr bruine suiker
250 gram havermout
400 gr boter
8 dikke appels (Goudreinetten)
kaneel
evt. abrikozenjam of slagroom
Benodigdheden
OvenplaatVoorbereiding
Appels schillen en raspen, kaneel erdoor doen naar smaak.
Oven voorverwarmen op 150-160 graden.
Bereidingswijze
Boter smelten. Zelfrijzend bakmeel, suiker en havermout mengen in grote kom. Gesmolten boter erdoor roeren.
2/3 van het mengsel verdelen over een bakplaat. Goed aandrukken. Appelrasp erover verdelen. Rest van het deegmengsel erboven verkruimelen.
Ongeveer een uur bakken in de oven.
Bron
Familierecept dat ik ooit van mijn oppas heb gekregen toen ik klein was.
Serveertip
In vierkanten snijden en eventueel bestrijken met jam of slagroom erop.
Laatste reacties
Ik heb de appelplaat vandaag gemaakt. Erg lekker en snel klaar!!!!
Lijkt me lekker, neem ik graag mee... groetjes, AMBER
ik ga hem zeker een keer maken,neem hem mee.Bedankt,groetjes
lijkt mij lekker,ga dit beslist proberen,bedankt. EEn goed uiteinde en een goed begin.Liefs Margriet.