Appelplaatkoek

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2008

Heerlijk alternatief voor appeltaart om punten mee te scoren. Tip: vertel nooit vooraf wat erin zit..

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr zelfrijzend bakmeel
500 gr bruine suiker
250 gram havermout

400 gr boter

8 dikke appels (Goudreinetten)
kaneel
evt. abrikozenjam of slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenplaat

Voorbereiding

Appels schillen en raspen, kaneel erdoor doen naar smaak.
Oven voorverwarmen op 150-160 graden.

Bereidingswijze

Boter smelten. Zelfrijzend bakmeel, suiker en havermout mengen in grote kom. Gesmolten boter erdoor roeren.
2/3 van het mengsel verdelen over een bakplaat. Goed aandrukken. Appelrasp erover verdelen. Rest van het deegmengsel erboven verkruimelen.
Ongeveer een uur bakken in de oven.

Bron

Familierecept dat ik ooit van mijn oppas heb gekregen toen ik klein was.

Serveertip

In vierkanten snijden en eventueel bestrijken met jam of slagroom erop.

Laatste reacties

esmoreit avatar
esmoreit 16-04-2011

Ik heb de appelplaat vandaag gemaakt. Erg lekker en snel klaar!!!!

393amber1 avatar
393amber1 02-01-2009

Lijkt me lekker, neem ik graag mee... groetjes, AMBER

adeline43 avatar
adeline43 01-01-2009

ik ga hem zeker een keer maken,neem hem mee.Bedankt,groetjes

marmaas avatar
marmaas 26-12-2008

lijkt mij lekker,ga dit beslist proberen,bedankt. EEn goed uiteinde en een goed begin.Liefs Margriet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten