Kip in tomaat-basilicumsaus met pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2008

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus. Dit gerecht is perfect om te maken als er vrienden komen eten. Lekker samen kokkerellen en daaarna verrassend lekker smullen! Dit recept staat al lang niet meer op papier, experimenteer dus gerust met de hoeveelheden, heb ik ook gedaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
350 gr kipfilet
2 uien
boter en olijfolie
4 middelgrote smaakvolle tomaten of tomatenblokjes uit blik
klein blikje tomatenpuree
175 ml kippenbouillon (van 1/3 tablet)
125 ml slagroom
el bloem
verse basilicum
balsamico azijn
pijnboompitjes
pasta (liefst groene tagliatelle)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 720,96 kcal
Koolhydraten 77,11 g
Eiwitten 43,23 g
Vetten 25,15 g

Voorbereiding

Kip in stukken snijden. Ui in halve ringen snijden. Pijnboompitjes roosteren in droge pan. Tien basiclicumblaadjes in stukjes scheuren (of snijden). Tomaten ontvellen en in stukjes snijden (of blik open maken..)

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met zout en peper. Fruit de uien met een lepel boter aan tot ze glazig zijn. Kipfilet meebakken tot deze een kleurtje krijgt. Eén eetlepel bloem even meebakken, dan twee lepels tomatenpuree erbij. De bloem en tomatenpuree moeten aan de kip en uien plakken, pas op dat de boel niet aanbrandt.
Afblussen met de kippenbouillon, slagroom erbij en alles lekker laten stoven. Ongeveer 15 tot 20 minuten.
Ondertussen pasta koken.
Beetje olie verhitten in koekenpan, tomatenstukjes bakken ongeveer 2 tot 3 minuten (let op vooral met tomaten uit blik: dit kan spetteren!!), basilicum erdoor roeren. Balsamico erdoor roeren, lekker wat peper erbij en nog even laten sudderen.
Roer nu dit mengsel door de romige kipsaus.

Bron

Lang geleden in een tip of ander kooktijdschrift, inmiddels in mijn hoofd.

Serveertip

Saus verdelen over tagliatelle, pijnboompitjes erover, blaadje basilicum erbij en smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquekookfreak avatar
moniquekookfreak 21-08-2012

Het is een heerlijk recept. Ik heb het vanavond gemaakt om morgen snel te kunnen eten. Ik hoef dan alleen maar pasta te koken en de pijnboompitjes te roosteren. Heb net stiekem geproefd en het is heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten