Charquicán

  • Chileens, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-12-2008
  • Charquicán

    Charquicán

    Charquicán

Groentenstoofpot.

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 kg. rundvlees (achterstuk )
1 grote ui
4 grote aardappelen in stukken gesneden
1/4 kg. pompoen in stukken gesneden
2 tenen knoflook
1/2 kop olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
peper
1 1/2 theelepel oregano
1 beetje komijn
1 1/2 theelepel zout
evt. 1 gebakken ei per persoon, extra uienringen en chilipeper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vermaal het vlees in de vleesmolen of snijd het heel fijn.

Snijd de ui fijn, knoflook fijn, aardappelen in blokjes en ook de pompoen.

Bereidingswijze

Bak het vlees in de olie, gedurende 10 minuten, voeg de aardappelen, de stukken pompoen, ui en knoflook toe, samen met alle kruiden. Doe er dan kokend water bij en laat het nog 10 minuten sudderen, totdat de aardappelen gekookt zijn. Prak de aardappelen en de pompoen fijn met een vork.

Serveertip

Per bord kan er een gebakken ei bovenop, of ook uienringen en chilipeper naar smaak worden geserveerd

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten