Zalmbonbons met artisjokmousse

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-12-2008
  • Zalmbonbons met artisjokmousse

    Zalmbonbons met artisjokmousse

    Zalmbonbons met artisjokmousse

  • Zalmbonbons met artisjokmousse

    Zalmbonbons met artisjokmousse

    Zalmbonbons met artisjokmousse

Een delicatesse.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gr gerookte zalm; 2 blikjes artisjokharten van 115 gram; 2 tenen knoflook; 2 eetl olijfolie; 2 takjes dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer of keukenmachine

Voorbereiding

Hak de knoflookteentjes fijn. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine de artisjokharten met de knoflook en olie tot een smeuiig mengsel. Voeg peper (en als je wilt zout) naar smaak toe. Snij de zalmfilet in vierkante plakjes van 5 x 5 cm.

Bereidingswijze

Schep in het midden van ieder plakje 1 flinke eetlepel artisjokmousse. Vouw de zalm over de mousse en vorm er voorzichtig mooie bonbons van.

Serveertip

Leg de zalmbonbons met de naad naar beneden op een bord. Leg op elke bonbon een beetje dille.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Ik heb het als een onderdeel van een voorgerechten schoteltje gemaakt, vandaar 8 personen. Wil je dit alleen als voorgerecht dan 2 per persoon; dus goed voor 4 personen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

naus_marijke avatar
naus_marijke 31-07-2015

Lijkt mij erg lekker en dus bij mijn recepten geplaatst ! Groetjes, Marijke

pwiggers avatar
pwiggers 04-01-2012

Hallo Jos, 1e Kerstdag heb ik je zalmbonbons gemaakt als borrelhapje samen met wat andere hapjes. De zalmbonbons vielen erg in de smaak. Ook ik vond ze echt verrukkelijk, hoewel ik zelf niet echt dol ben op gerookte zalm. Ga deze zeker vaker maken. Echt een toprecept! Bedankt! Groeten van Petra

adeline43 avatar
adeline43 12-07-2009

Jos,gefeliciteerd met je dagrecept en ik neem hem mee.Het ziet er lekker uit en met weinig moeite goed voor te bereiden.Bedankt,...Adeline

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 12-07-2009

Dit lijkt me erg lekker, heb ik meegenomen, bedankt. Groetjes, Ineke

salzburg avatar
salzburg 12-07-2009

Dit kan ik niet zo maar laten liggen. Bedankt Anna

heeryn avatar
heeryn 12-07-2009

Ziet er heerlijk uit, zet ik snel in mijn kookboek. Groetjes, Tania

kookclub2006 avatar
kookclub2006 12-07-2009

[br] Jos, namens kookclub2006; Van Harte Gefeliciteerd met jou Dagrecept!

kicuis avatar
kicuis 09-07-2009

De volgende eters krijgen dit voorgeschoteld. Bedankt, Ineke

shivayaf avatar
shivayaf 08-07-2009

De zalmbonbons waren heerlijk, die houden we erin. Hartelijk dank voor je welkomswoord. Shiva.

ingewieringa avatar
ingewieringa 24-06-2009

Dit vind ik dus een leuke "tapas" van mij 5 * Lekker hoor met die vulling. Je kunt de zalm uiteraard ook vervangen voor een lekker ham bijvoorbeeld maar dit terzijde.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten