Nectarine soufflé met butterscotch saus

  • Engels, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-2008
  • Nectarine soufflé met butterscotch saus

    Nectarine soufflé met butterscotch saus

    Nectarine soufflé met butterscotch saus

Een overheerlijke Nectarine soufflé die bij de meeste mensen complimenten los zal maken. De toevoeging van de butterscotch saus is natuurlijk naar eigen smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

    Voor de Nectarine soufflés
  • 1 rijpe Nectarine in kleine (hapklare) blokjes
  • 4x Eiwit
  • 3x Eigeel
  • 1 eetlepel Cacaopoeder
  • 3 eetlepels bastaardsuiker
  • Boter voor het invetten van de soufflé vormen
  • Citroensap (voor ontvetten)
    Voor de butterscotch saus
  • 100 gram Bastaardsuiker
  • 3 eetlepels Slagroom
  • 30 gram Boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • Oven
  • Soufflé vormen (flexibel of hard)
  • 2x beslagkom
  • Mixer
  • Pan

Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 200C / Gasstand 6
  • Ontvet 1 beslagkom en de mixer d.m.v heet water en daarna met citroensap op keukenrol alles goed afnemen.

Bereidingswijze

1. Sla in de vetvrije beslagkom de eiwitten stijf met de mixer totdat zich kleine bergjes vormen wanneer je de mixer eruit haalt.
2. Voeg de suiker aan de eiwitten toe en klop dit mengsel opnieuw totdat het dik en een beetje glimmend is geworden
3. Klop in de andere beslagkom het eigeel en de nectarine-blokjes goed door elkaar.
4. Vet nu de soufflé vormen goed in en bestuif deze aan de binnenzijde met de cacaopoeder.
5. Vouw nu langzaam en voorzichtig het al opgeklopte eiwit door het nectarine/eigeel mengsel.
6. Verdeel dit nu over de soufflé vormen en zet deze in de oven voor 8 a 10 minuten.
7. Voor de saus zetten we nu de pan op een middelhoog vuur en doen direct hier de bastaardsuiker in.
8. De suiker zal smelten en een karamelkleur krijgen zodra deze kleur egaal is direct van het vuur halen en een beetje aflaten koelen.
9. Voeg de slagroom en de boter toe en deze goed vermengen met de gesmolten suiker.
10. De pan weer op een laag vuur zetten en langzaam in laten dikken.

Serveertip

De souffle op een apart bord zetten (al dan niet met vorm) en dan de butterscotch saus erover heen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten