Cranberryrelish om van te smullen
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-12-2008
De allerlekkerste cranberry`s die ik ooit heb geproefd!
Ingrediënten
250 gr. verse cranberry`sschil en sap van 1 onbespoten sinaasappel
kaneelstokje
6 kruidnagels
250 gr. suiker
2 el port
Benodigdheden
WeckpotEvt. jampan
Voorbereiding
Schil de sinaasappel met een dunschiller, snij de schil in dunne reepjes, bewaar één reep en steek hier de kruidnagels in.
Zorg voor een droge, schone en warme weckpot.
Bereidingswijze
Doe de cranberry`s, kaneelstokje, sinaasappelschilletjes, schil met kruidnagels, sinaasappelsap en suiker in de
(jam)pan. Laat dit op laag vuur sudderen tot de suiker oplost en de vruchten knappen (pas op dat je je niet brandt!). Daarna nog vijf minuten doorkoken tot stollingspunt is bereikt. Test eventueel met koude lepel: beetje mengsel erop afkoelen, tegen blazen en als het rimpelt zit je goed!
Specerijen verwijderen, port erdoor roeren, eventueel relish afschuimen met schuimspaan. Goed doorroeren en 20 minuten laten staan. In warme, schne, droge weckpot scheppen en afsluiten.
Af laten koelen en op donkere koele plek bewaren.
Bron
Inmaken, Lindy Wildsmith
Serveertip
Lekker bij wild, maar ik eet het gewoon overal bij..
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties