Cranberryrelish om van te smullen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2008

De allerlekkerste cranberry`s die ik ooit heb geproefd!

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr. verse cranberry`s
schil en sap van 1 onbespoten sinaasappel
kaneelstokje
6 kruidnagels
250 gr. suiker
2 el port
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Weckpot
Evt. jampan

Voorbereiding

Schil de sinaasappel met een dunschiller, snij de schil in dunne reepjes, bewaar één reep en steek hier de kruidnagels in.
Zorg voor een droge, schone en warme weckpot.

Bereidingswijze

Doe de cranberry`s, kaneelstokje, sinaasappelschilletjes, schil met kruidnagels, sinaasappelsap en suiker in de
(jam)pan. Laat dit op laag vuur sudderen tot de suiker oplost en de vruchten knappen (pas op dat je je niet brandt!). Daarna nog vijf minuten doorkoken tot stollingspunt is bereikt. Test eventueel met koude lepel: beetje mengsel erop afkoelen, tegen blazen en als het rimpelt zit je goed!

Specerijen verwijderen, port erdoor roeren, eventueel relish afschuimen met schuimspaan. Goed doorroeren en 20 minuten laten staan. In warme, schne, droge weckpot scheppen en afsluiten.
Af laten koelen en op donkere koele plek bewaren.

Bron

Inmaken, Lindy Wildsmith

Serveertip

Lekker bij wild, maar ik eet het gewoon overal bij..

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten