1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Proeverijtje van vis

Proeverijtje van vis

Door: jaha

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2008

Ingrediënten 4 personen


1 blikje tonijn
1 klein pakje monchou
1 augurk

1 plak gerookte zalm filet
1 grote gekookte aardappel (vast kokend)
Mayonaise
Creme fraiche
Bieslook

1 hard gekookt ei
mayonaise
kerrie poeder
paprika poeder
zout peper
worchestershire saus
mosterd
4 coquiles (of meer maar dan kleintjes)

1 blijkje rode zalm
cocktail saus



Lekker klein hapje te serveren als amuse of klein voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de tonijn en de mochou in een schaaltje en dan met de mixer goed mixen. Zet koel en afgedekt weg.

Snijd de zalm aan kleine snippers. Kook de aardappel gaar en snijd hem in blokjes. Snijd de bieslook fijn.

Kook het ei hard. Prak het ei en voeg kruiden naar smaak toe. Mayonaise er door en mixen tot je een lekkere eiersalade hebt.

Haal de rode zalm uit het blikje. Haal de leleke delen eruit en gooi die weg. verbrokkel de zalm en zet weg.

Bereidingswijze

De aardappel even ietsje opwarmen (ik doe hem meestal heel kort in de magnetron). De aardappel met de mayonaise en de creme fraiche mengen en daar doorheen bieslook mengen.

Net voor het serveren de coquiles bakken.

Opmaken:
Neem 4 bakjes. In 1 bakje spuit je de tonijn mouse in torentjes en daar overheen drappeer je wat augurk.

In een tweede bakje de aardappelsalade leggen en daaroverheen de zalm snippers leggen.

In het derde bakje doe je wat eier salade en daar boven op leg je de coquiles.

In het vierde bakje leg je de rode zalm en daaroverheen een lekkere lepel cocktail saus.

Serveertip

Het is het lekkerst als amuse voorafgaand aan een dinner te eten.

Bron

Eigen recept



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaha
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top